Duplán Baconös – Sajtos Tekercsek, Pikáns törött burgonyával

Vannak receptek amiket ugyanolyan lelkesedéssel készítek minden egyes alkalommal, mintha csak elsőként dolgoznék vele. Azthiszem ez a finomság felkerül arra a listára, ami a “pepecselős, de megéri” kategóriát képviseli a családi receptkönyvünkben.



Hozzávalók:

4 szelet sertéskaraj
12 szelet bacön
10dkg füstölt sajt
400g burgonya
50g margarin
200ml tej
15db jalapeno karika
fél fej lilahagyma
só-bors


Elkészítés:

A karajt kiklopfoljuk és enyhén sózzuk, borsozzuk. Majd 2 szelet szalonnát a vágódeszkára terítünk és a kiklopfolt húst rá fektetjük a képen látható módon.

Egy szelet bacönt ketté vágva rá helyezünk és megszórjuk a reszelt sajttal, majd a képen látható módon először a két szélső sarkát felhajtjuk, majd feltekerjük, hogy ne jöjjön ki belőle a sajt, amíg sül a sütőben.




Ezután 3 deciliter vizet teszünk a tespibe, ahova besorakoztattuk őket, és sót, valamint borsot teszünk bele. Így a hús nem lesz száraz amire elkészül.

180 fokon 40 perc alatt ropogósra sütjük a tekercseket.

Amíg ez készül a burgonyát megpucoljuk és apró darabokra vágva puhára főzzük, hogy utána pürésíteni tudjuk.

A margarint adjuk először hozzá, majd a tejjel lazítsuk fel teljesen a masszát, végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Ezt az elkészítési módot anyukámtól tanultam, nem igazán lehet mellélőni vele 🙂 Itt jött egy kis csavar, amikor  jalapeno paprikát daraboltam bele, valamint lilahagyma kockákat, majd szépen elkevertem benne és hagytam összeérni, amíg a hús elkészült.