Smokehouse Inferno – Szeged

Nagyon sok étterem van Szegeden, ami remekül összekapta magát az utóbbi időben. Eddig bevallom nekem az Inferno Burgerekről nem a minőség, inkább a mennyiség jutott eszembe. Valahogy “nem jött át”, hogy ha rendeltem egy 300 grammos húspogácsával rendelkező burgert, akkor miért 3 db 100g-os lapult a buciban? Ez továbbra is kérdés, bár az elmúlt fél évben nem igazán rendeltem tőlük.

 

Viszont most letettek valamit az asztalra, amitől azért ha szegedi étteremtulaj lennék, akinek a célközönsége azonos a Smokehouse-éval, elkezdeném vakargatni a fejem.

Ugyanis itt durva dolgok születtek. Igaz, hogy a rendelésünkre nagyjából 40 percet vártunk, úgy hogy rajtunk kívül senki nem volt az étteremben, de MEGÉRTE!

Mellesleg ha Január 31-ig benéztek hozzájuk, akkor minden főételre 25% kedvezményt adnak.

Mi tuti ebédelünk még itt ha össze tudjuk hozni, mert a pulled pork szendvics teljesen levett a lábamról!

Félreértés ne essék, ez a bejegyzés egy forint szponzorációt nem tartalmaz:) – Csak mert eddig túl pozitívnak tűntem. Viszont kevés dologba tudnék belekötni.
A belső elrendezés nagyon tetszik, az industrial lámpák, és a mindenütt csillámporban megfürdetett szárnyas malacok szerethetővé teszik a helyet.

Viszont térjünk a tárgyra. 


 

Mit is ettünk ma?

Első körben a saját választottam szeretném bemutatni, ami a Curry-s csirke, waffellel, azaz gofri körettel és steak burgonyával.

Többször megfogalmazódott már benne, hogy a gofrit milyen jó lenne köretként enni, csak lusta vagyok még ahhoz is bekeverni külön a tésztát, meg sütögetni a főétel mellé. Viszont ez a kaja bebizonyította, hogy ennek igenis van létjogosultsága! Igaz ez a gofri nem volt különösebben ízesítve, de a curry szósszal megkenve nagyon finom volt! Külön kiemelném a káposzta salátát, ami fenomenális volt! Vártam, hogy valaki hagyjon a sajátjából, de nem maradt 🙁

A csirke, remekül el volt készítve, azonban a steak burgonya teljesen kihűlt mire megkaptuk. Bár a házi szósszal így is jól el falatoztam belőle.

Érdekesség még a gyömbéres uborkasaláta, ami menő. Eddig nem ettem ilyet, és itthon lehet nem is készíteném el egy csirkepörkölt mellé, de ehhez a fogáshoz remekül passzolt!

Mellesleg, olyan emberes adagokat adnak, hogy bizony meggyűlt a bajom vele. Ez a tányér kb 30cm széles, szóval el tudjátok képzelni mennyi kaja volt rajta.

Az étel ára 2.490Ft, ami a kedvezménnyel csökkentve egy átlagos szegedi ebéd árának felel meg, ha az ember nem menüt eszik, vagy gyorsétteremben választ magának valami finomságot.

A következő étel a Poor men’s “chicken fried” Steak, amit  az egyik kolléga választott. Először ugyan kis adagnak tűnt, mivel a tányér is kisebb mint a miénk volt, azonban a jalapenhoval és a cheddar sajttal  töltött 180g marhahús fűszeres burganyapürével és zöldségekkel laktató fogásnak bizonyult.

Nekem olyan volt, mintha egy hamburger húspogácsát kirántottak volna.

Összességében persze ezzel sem volt probléma, mert habár az elképzelés érdekes a végeredmény nagyon jól sikerült! Úgy emlékszem ez a fogás 2.990Ft volt.

A végére hagytam a legjobbat, amit ha legközelebb megyünk biztosan magamnak fogok rendelni!

Ez pedig nem más mint a BBQ Pulled Pork szendvics, két féle választható körettel.

Bár erre csak később jöttünk rá, így ehhez is egy adag hasábburgonyát kértünk. Ebben a szendvicsben is volt cheddar sajt, amit én imádok, illetve házi cibatta, ami tök jól meg volt sütve.

De térjünk vissza a húsra. Amikor az “első” kóstoló falatot megízleltem, tudtam, hogy legközelebb ezt fogom kérni. Szó szerint addiktív a cucc! Azóta is csorog a nyálam, ha rá gondolok, pedig a currys csirke sem volt kutya!

Ez is szintén 2.490Ft-ba kerül.

Az Smokehouse Inferno-t a Petőfi Sándor Sgt. 7 alatt találjátok (Nagy fal szomszédságában)

Én egészen biztos vagyok benne, hogy visszamegyünk a későbbiekben!

Hasonló bejegyzések