Legszuperebb, Pihe-Puha Túrós Pogácsa

by on

Egyáltalán nem bonyolult, mégis remek sós finomság ez a sütemény, ami alig több mint 40 perc munkát igényel! Ebben a sütési idő is benne van!!!!



Hozzávalók:

25dkg Gyermelyi Finomliszt
25dkg túró
12,5 dkg margarin
1 tojás
1tk sütőpor
1tk só

+5dkg margarin
+1 tojás a kanéshez
+fekete szezámmag(opcionális)


Elkészítés:

A túrót a tojással és a margarinnal eldolgozzuk, majd hozzá adjuk a sót, és a liszttel elkevert sütőport is. Szuperül eldolgozható tésztát kapunk, amit lisztezett deszkán 1cm vastagra ki kell nyújtani. valamint a külön meghagyott margarinnal vékonyan megkenni.



Majd a képen látható módon visszahajtogatni a 4 oldalát, és ismét kinyújtani. Ezt 2x ismételjük meg a margarinos kenegetéssel együtt, majd harmadjára már 2cm vastagra nyújtjuk, és bekockázzuk egy éles késsel a tetejét. Kiszaggatjuk a korongokat, majd megkenjük a felvert tojással, és ha szeretnénk a tetejére szezámmagot szórhatunk.




180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük őket!




 

You may also like