A Móres mindig tartogat valami érdekességet számunkra, ha belépünk. Legyen az egy különleges, nehezen beszerezhető ital, vagy maga az élmény, amit odabenn tapasztalhatunk.
A berendezés nem nagyon változott, amióta legutóbb ott jártunk, azonban magam sem változtatnék rajta, hiszen ez a belső megadja az életérzést, amiért a vendég betér hozzájuk.
Az árak továbbra is emberiek, ahhoz képest, hogy a belváros szó szerint közepén vagyunk!
Ne féljünk alkoholos italokat sem próbálni, nem fognak meglepetések érni bennünket a számla kézhezvételét követően! 🙂
De mi ugyebár elsősorban az ételek miatt voltunk ott, hiszen az étlapra felkerült néhány különlegesség, amit a tulajdonosok saját gasztro túráikon tapasztaltak alapján építettek be az étlapra.
Elsőképp az egyik újdonságot a Big Kahuna burgert kóstoltuk, amiben elrejtettek egy ananász karikát, bár ennek a karakteres ízétől nem kell tartanunk, mert remekül ellensúlyozza a teriyaki szósz.
Tarantino kultuszfilmjéből ismerős lehet a megnevezés, ugyanis az abban levő alapötlet alapján jött létre, és ékesíti az étlapot, mert valóban egyedülálló ízélményt nyújt a burger.
20dkg színtiszta marhahús, bacon, sajt és grillezett ananászkarika, a szokásos Móres szószokkal tálalva.
Újabb pirospont a helynek, hogy kézzel készített Provanszi sajtos – magos buciban kapjuk, ízlésesen tálalva, amit kora reggel frissen a Móresben megsütnek 🙂
A köret mennyiségére sem lehet panasz, bőségesen jól laktunk a finmsággal, annak ellenére, hogy első ránézésre nem gondoltuk volna. Bár ennél kellemesebb csalódás is ért még bennünket, amikor a Pastrami Bluebe haraptunk bele 🙂
A kóstolón a második szerencsés a Pastrami Bleu volt, bár inkább magam hívnám szerencsésnek, hogy ezt a kéksajtos csodát megkóstolhattam.
Imádom a kéksajtot, így egy újabb ételben megtapasztalva az ízét, csak méginkább fokoztam a rajongásom a sajttípus iránt.
Persze nem ehetek el szó nélkül a 20dkg tökéletesre sült marhaszegy mellett, amely meglátásom szerint a Móres még mindig legkülönlegesebb portékája.
Mert burgert ehetünk máshol is Szegeden, nyilván más recept alapján, de Pastramit csak a Móresben találunk!
Na jó, egy negatívum, amit a Pastrami számlájára lehet írni, az az, hogy maga a szendvics nem a legdekoratívabb, de persze ez inkább csak nekem fájó pont, pedig olyan szuper képeket csinálhatnék róla 🙂
A fényviszonyok sajnos már nem voltak a legjobbak a fotók elkészítéséhez, azonban az ízélmény így is messzemenőkig lenyűgöző volt.
Sőt, ahogy most nézegetem a képet, ismét megindul a nyálelválasztásom 🙂
A Móres Bárkonyhát a Híd utca 6 alatt találjátok 🙂