Karácsonyi Forró Csoki, pillanatok alatt!

A hideg idő közeledtével mi sem jobb, mint bekuckózni a kedvenc könyvünkkel a szobánk egyik sarkában, fogni egy könyvet, és bámulni, ahogy odakinn fúj a szél, vagy jobb esetben a hó szállingózik odakinn.

Ehhez hoztam most egy jól bevált receptet, amire ugyan nagyon kell figyelni, mert könnyen odakap, viszont megéri egy picit szórakozni vele. 🙂



Hozzávalók:

100g étcsokoládé
280ml Maresi kávétejszín
20g cukor
1 csipet fahéj
1 csipet kardamom
1 csipet szerecsendió


Elkészítés:

A tejszínt egy lábasba tesszük, és alacsony lángon elkezdjük melegíteni. Beletesszük a kis kockákra vágott étcsokoládét, és felolvasztjuk benne, majd amikor elolvadt hozzáadjuk a fűszereket, és felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett!

Fontos, hogy ne hagyjuk ott, különben odakap, a magas zsírtartalmú tejkészítmény miatt.