Aszalt Sárgabarackos – Mozzarellás Pulykatekercs

by on

Tiszta karácsonyi hangulatban vagyok már így december közepén, így elkezdtem azon gondolkodni, hogy milyen finomságokkal lephetném meg idén a családot, ami belefér az életmódváltásba, de nem feltűnően lóg ki a menüsorból 🙂

Kétféle sajt és aszalt barack került a töltelékbe, mert így redukáltam a eltávozó folyadékmennyiséget, hiszen amikor a mozzarella elkezdett levet engedni a barack felszívta. Ennek köszönhetően mire elkészült a fogás szuperül benne maradt a tekercsben a sajt, és az aszalvány sem volt keménnyé sülve.



Hozzávalók:
(1tekercsre kalkulálva, azaz/fő)

 Annyi szelet pulykamellfilé, ahány vendégre számítunk
30g mozzarella
2db aszalt sárgabarack
20g füstöltsajt



Elkészítés:

A filézett pulykamellszeleteket besózzuk, és kiklopfoljuk, hogy a képen látható méretű szeleteket kapjunk, és a mozzarella korongokat, valamint az apróra vágott sárgabarackot is rászórjuk.
A sajtos oldalánál fogva szorosan feltekerjük, és hústűvel a két végét lezárjuk.



200C előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 20 perc alatt készre sütjük, majd az eddigre lereszelt füstölt sajttal megszórjuk, és grillező módban további 5 perc alatt ezt a réteget rápirítjuk.

 

Friss salátával, vagy rizzsel tálalhatjuk is.


You may also like