Kedvenc töltött tészta receptem!

Nagyon régóta szeretnék ilyen nagy kagyló alakú tésztát venni, de sajnos a Gyermelyi kivette a termék palettájából, és csak a Tesco Finest verzió maradt. Már épp eldöntöttem, hogy üsse kő, megveszem 1.300Ft-ért, hiszen úgyis csak évente kb 1x ennék ilyet, amikor a piacon találtam belőle olasz import kiadásban!

Szerencsére durum verzió, így bűntudat nélkül ehettem. 🙂


Hozzávalók:
500g pulykacomb darálva
800ml paradicsomlé
500g nagykagylós tészta
só,bors
bazsalikom, oregánó
fokhagyma


 

Elkészítés:

A darálthúst egy serpenyőben lepirítjuk és sózzuk borsozzuk, mjad a végén felöntjük a paradicsomlével, és hozzáadjuk a bazsalikomot, majd az oregánót is.

Amint ez megvan egyszer felforraljuk és már meg is vagyunk a töltelékkel.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, amíg a kagyló tésztákba egyesével beletöltjük a még forró darálthúsos tölteléket.

A kimaradt paradicsomos alappal pedig nyakon öntjük a tepsiben a tésztát. Nagyon különleges ízélményt nyújt, a töltött tészta, ezzel az ízesítéssel, és ha igazán szeretnénk feldobni akkor karikázzunk a tetejére 200g mozzarella sajtot.

20 perc alatt tökéletesen megpuhul a tészta, és már tálalhatunk is!