Reggelizni szeretnél Szegeden? Irány a Kelesztő!

Nemrég a Barber Shopban voltam birkanyíráson, amikor felfigyeltem a Kelesztő nevű reggeliző helyre a Kígyó utcában! Akkor már kezdett érdekelni, hogy milyen újdonságokat rejtget a hely magában, mivel a kelesztőről nekem nem a reggeli jutott volna eszembe, hanem a kelt sütemények 🙂

Aztán rájuk néztem a facebook oldalukon, és megláttam, hogy tulajdonképpen reggeliket árulnak, és különleges süteményeket. Na nem is kellett sokáig győzködni az egyik kollégám, hogy jöjjön el velem egy délelőtt, és “teszteljük” a helyet.Annyit áradoztam neki a Benedek, vagy Benedict tojásról, amit egyszer jómagam is elkészítettem, hogy nem is igazán gondolkodtunk másban. Természetesen holland mártással, és friss pirítóssal kínálják, ahogyan azt kell 🙂 A mángoldot eddig nem ettem ebben a formában a tojással, de szuper együttható volt a képletben! Illetve a bacon úgy tűnt, hogy kicsit túl van sütve, de nem volt! Pont kellően sós, de zsírmentesre sütött állapotban kaptuk!Az elmaradhatatlan capuccino volt hozzá a társított kísérőnk, amihez egy kis kupica savas vizet is kaptunk, ahogyan azt kell. Nagyon kevés helyen adnak mostanában a kávé mellé vizet, így azért külön piros pont a helynek!

Az alábbi képen megtaláljátok az állandó kínálatot, illetve minden nap valamilyen különleges sütemény van, mikor mi voltunk, épp kókuszos mandulapite volt, természetesen “mentes” verzióban.A capuccinot van lehetőség kókusz vagy szója tejjel kérni, ha így szeretnénk.

 

A hely zsúfolásig volt mikor beléptünk, de találtunk asztalt odabenn egy sarokban. Azonban végül az udvarra ültünk, ahol a fedett részben töltöttük el a brunchunkat.

A tojás messzemenően tökéletes volt, bár én itthon a holland mártást kicsit sűrűbbre főzöm, de az íze szuper volt! Ha ilyenre fáj majd a fogam, biztosan ide térek be, mert ha itthon készítem a sok előkészülettel nekem is 30-40 perc mire elkészül. Annak aki esetleg kicsit gyakorlatlanabb a konyhában ez egy óra is lehet. Persze a végeredmény kárpótol, de pont ezért nem kevés munkát igényel, ez bizonyított tény.A kelesztőt a kígyó utca 7 alatt találjátok, de a biztonság kedvéért csatolok egy képet a bejáratról: 🙂Illetve az étlap: 

Hasonló bejegyzések