Legfinomabb Laktózmentes Zabkeksz

Az utóbbi időben, életmódváltáson gondolkodom, de előtte még kikísérletezem magamnak azokat a nasikat, amiket bűntudat nélkül ehetek itthon, ha éppen édességre vágyom.

Ebben a szellemben született ez a finomság is, amit plusztban megfűszereztem még egy kis édes alkohollal is, hogy tuti legyen!


Hozzávalók:

20dkg apró szemű zab
10dkg teljes kiőrlésű liszt
fél tk szódabikarbóna
1tk fahéj
1 tojás
1ek xilit
10dkg margarin
1dl Unicum Szilva
Aszalt gyümölcsök,magok
(nálam most: datolya,szilva illetve dió, napraforgómag)


Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban keverjük össze, majd adjuk hozzá az unicum szilvát, és a tojást.



Ha ezt elkevertük jöhetnek az asztlt gyümölcsök, magok, aztán az olvasztott margarin.
A diót én mozsárban apróra törtem, hogy ne maradjanak nagyobb darabok a kekszeben, az aszalt szilvát és datolyát pedig csikkere vágtam.

Ezt mindet jól összedolgozzuk, majd hűtőbe teszük egy negyed órára, hogy a margarin visszadermedjen, utána pedig 4-5cm átmérőjű korongokat formálunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180fokon, 20 perc alatt készre sütjük őket.



Kicsit pepecselős az elkészítése, de amint elkezd a lakásban az illata terjengeni nem fogjuk megbánni, hogy elkészítettük!