Életem első, de nem utolsó Hummusza

Életemben először készítettem hummuszt, de biztosan nem utoljára! elvileg ez egy előétel, de simén főételként megállja a helyét, ugyanis annyira eteti magát, hogy én ebéd helyett is ezt ettem. 🙂

A receptet Zsofkaa oldalán találtam, amiért nagyon hálás vagyok! Remek recept, amit a legapróbb változtatás nékül készítettem.



Hozzávalók:

520-530 g csicseriborsó konzerv (az Aldiban szoktam venni ilyen nagy kiszerelést)
35 g darált (és ha lehet pirított) szezámmag
1 citrom leve (kb. 30 g frissen facsart citromlé)
1 gerezd fokhagyma (illetve ízlés szerint)
só, bors
egy nagy csipet őrölt római kömény
100-120 g a konzerv levéből (vagy csak víz)

+ esetleg egy kis extra szűz olíva olaj


Elkészítés:
Egyszerűen mindent dobjunk egy turmixgépbe / botmixer aprítóba és járassuk addig, míg egy sima masszát nem kapunk.