A legutóbbi otthoni lekvárfőző kisokos bejegyzésem után, egedjétek meg, hogy bemutassam nektek a második remekművem, ami a konyhámban elkészült!
Alig várom már, hogy kitaláljak valami finomságot amivel lesz alkalom megenni ezt a csodát!
Bár, úgy gondoltam, hogy “Gasztro ajándék” kategóriában is simán megállja a helyét! Idén úgy tervezem, hogy a család felnőtt tagjai, és a barátok is általam készített finomságokat kapnak, hiszen ebben valóban a kezem munkája van, nem pedig a futároké, akik kihozták az online megrendelésem 😛
Plusz, annyit lehet szórakozni a díszítéssel, hogy simán személyre szabhatjuk például ennek a díszítését. Valamint közös programnak is tökéletes, ha például a barátokkal neki állunk kekszet sütni a családtagoknak!
Na de térjünk vissza a lekvárra. 🙂
Hozzávalók:
3kg szilva
0,6kg cukor
5dl Unicum Szilva
Elkészítés:
A szilvákat felezzük meg, és vegyük ki belőlük a magot, majd mossuk meg alaposan.
Ezután tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, és öntsük nyakon az Unicum Szilvával az egészet. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, hogy a cukjor felolvadjon az unicumban, majd az így keletkezett lében főzzük szét a szilvákat, nagyjából egy óra alatt.
A kifertőtlenített üvegekbe töltés után, zárjuk is le őket a tetővel ahogy csak tudjuk.
Előre odakészített törölközőbe csavarva tároljuk lefordítva őket 3-4 napig, úgy hogy ne nagyon mozgassuk. Ez az úgy nevezett száraz dunszt. Itt lesz idejük kihűlni, és addig megtervezhetjük milyen díszítést kapjanak.