Házi Teljes Kiőrlésű Magvas Kenyér

Ma reggel egy szuper dologra keltem! 🙂

Mégpedig arra, hogy a kenyérsütő csipogott, ezzel jelezve elkészült a finom friss ropogós teljeskiőrlésű magos kenyerem. 🙂

Hozzá is láttam, megkentem enyhén sós margarinnal, borsos sült sonkát tettem rá, és a házi specialitásommal a sajtchipsszel tálaltam.



Hozzávalók:
500g Graham Liszt
320ml víz
1,5 tk száraz élesztő
2tk cukor
1ek só


Elkészítés:

A kenyésütő üstbe bele kell pakolni mindent, a tetejébe pedig a magkeveréket, és a hármas programot elindítani a gépen.

Vagy, ha nincs kenyérsütőnk, akkor kézzel dagasszuk be a tésztát. Majd hagyjuk állni meleg helyen 35-40 percig, és formázzunk belőle kenyeret egy sütőtepsiben.

40 Perc alatt tökéletesre sül. Itt én megvagdosnám a tetejét, hogy szép rusztikusra süljön, a végeredmény.





A kenyeret a Panasonic SD-ZB2512 készülékkel sütöttem.