Tejszínes Currys Csirkemell

Újabban rájöttem, hogy a curry egy szuper fűszer, így egyre többször készítek esténként ebből a finomságból, amit sajnos nem tudok lefotózni nektek.

Viszont ma végre volt időm, és fényes nappal is elkészítettem ebédre, így mielőtt felfaltam volna gyorsan lefotóztam 🙂


Hozzávalók:

50dkg csirkemell
400ml tejszín
1ek chili por
2tk curry
só,bors
kevés petrezselyem

Köretként rizs vagy tészta.


Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és forró olajon hirtelen lepirítjuk őket. Eközben sózzuk, borsozzuk. Amikor már szép színük van, ráöntjük a tejszínt, és a chilit, valamint a curryt is hozzá adjuk. Ha biztosan csomómentesre szeretnénk egyszerűen kivitelezhetjük, ha egy tálban kézi habverővel előre kikeverjük őket.

Hirtelen felforraljuk, majd alacsony lángon 5-10 percig főzzük még a finomságot.

Eddigre biztosan elkészül a köret is, így már tálalhatunk is!

Petrezselyemmel díszítjük.