Nappali – HomeOffice 1×1 / FESTÉS

A csináld magad projektek mindig olyan jól néznek ki például Pinteresten, de a megvalósítás már más téma.

Itt van a nagy dilemma nálam is, a festéssel kapcsolatban. A mester emberek horribilis összeget kérnek, és a konyhacserénél megfogadtam, hogy nem bízok “szakemberekre” többet munkát.

Kértem több árajánlatot is, amik egészen a több százezres tételig mentek. Őszintén egy 3-4 napos munkáért nem szerettem volna ennyit kifizetni. Főleg nem úgy, hogy a legkorábbi időpont 3-4 hét lett volna ideális esetben.

Pont kapóra jött a Poli-Farbe Kft. programja, amiben felkerestek véleményvezér bloggereket, és küldtek festéket a szobákhoz.

Elmondásuk szerint a festékeikkel bárki tud festeni, csepegésmentes, illatosított, és ami nekem igazából a legfontosabb csík és foltmentesen! 🙂

Le is egyeztettük a részleteket a nappalira választottam is egy Bükköny árnyalatot. Először a fagyalt szerettem volna, de arról lebeszélt a lakberendező és egyben dekor festő barátom.
Mint utóbb kiderült a fagyalt ki is vonták a forgalomból, de nem is bánom mert a bükköny nálam végül igazi szerelem lett.


A jó tanácsok amiket mindenkinek jószívvel ajánlok végig olvasni, mielőtt nekiáll otthon festeni:
(Gyakorlatilag ezek intelmek számomra is, amikor a többi helyiséget festjük majd.)

 1. Rengeteg takarófólia kell!
  (Nálam 40nm körül van a nappali és 40nm fóliát vettem. Hiba volt, legalább dupla területtel számoljatok!)
 2. A jobb minőségű dekor ragasztó szalagot vedd, ne ezen spórolj!
 3. A henger a legjobb barátod lesz, nagy felületeknél.
 4. A seprűnyél tökéletes a plafon festéshez 😉
 5. Kell legalább 3 kisméretű ecset is!!!
  (Sarkokban és a széleken aranyat fognak érni.)
 6. MINDIG A PLAFONNAL KEZDD!
 7. Kell glett, akkor is ha úgy gondolod nem!
  (Kis kiszerelésben kapni és csak 399Ft egy kiló. Sőt, készen bekeverve is kapható.)
 8. Ragassz le minden kapcsolót, lámpát!
 9. Mire festetek a fali cuccoknak legyen meg a helye.
  (Gondolok itt például a lebegő polcokra, hogy ne a friss falat kelljen fúrni)

Nagy dilemma volt, hogy a nálam falon levő, erősen mediterrán, és hiperpigmentált narancssárga színből mikor lesz fehér???

A bükköny szuperül fedte, egy rétegben, amit ámulattal konstatáltam. Bevallom a fehér festékből nem a Poli-Farbe sajátját használtam, mert a barkácsboltok ahol kapni lehet nagyon messze voltak, a hipermarketekben pedig minden színt árultak csak fehéret nem -.-

Na meg is lett az eredménye, megfogadtam, hogy a hálószobánál tuti a Poli-Farbe lesz amivel festek, mert a matt fehér festék, ami amúgy szintén nem volt olcsó (HÉRA), rohadtul nem fedett egy rétegben. Pedig a dobozon külön ki volt emelve… Mellesleg mindent összekent, és csepegtetett, amit csak tudott.


A nappalit, és a Home Office-t fejeztük eddig be, bár ide meg is volt minden bútor, mert sajnos az új “álom” ülőgarnitúrát még mindig nem találtuk meg.
A festésre, takarításra összesen 2 napunk ment el, de ebben benne voltak a száradási idők, és hogy a fehéret 2, illetve néhol 4 rétegben festettük mire rendesen fedtek. (Csík és foltmentesen természetesen.)


Összességében:


Imádom az új színeket, és a sok kis apróságot, amivel kezd végre kikristályosodni az egész koncepció. Ehhez a zöldes árnyalathoz nagyon egyszerű kiegészítőket találni, és remekül passzol a Fehér-Grafit szürke – Bükköny kombináció.

A bútorok 80%-a IKEA termék, tekintettel arra, hogy az egyedi tárgyaktól ódzkodom, amióta megjártam a konyhával. Persze ezeknek is megvan a maguk varázsa, főleg amikor egy rosszul becsavart csavar miatt az egész szekrényt szedheted szét, mert kiderül, hogy az ajtó így bizony nem csukódik be 🙂

Új lámpákat-csillárokat még nem sikerült válaszanom, de igyekszem minél hamarabb kitalálni mit is szeretnék 🙂 Főleg a konyhai lámpa aggaszt, aminek a festés után kiderült, hogy durván sárga fénye van, de ez a narancs falakkal nem volt ennyire feltűnő.
Rengeteg kiegészítőt vettünk a Pepcoban, és a Kikben, ahová nem merek már egyszerűen bemenni, mert annyi nagyszerű dolog van, hogy hiába megyek “Csak egy új kaspóért” nem tudok úgy távozni, hogy ne kerüljön legalább 5-10.000Ft-ba!

Őszintén ki hagyta volna ott a HOME feliratú órát a Pepcoban 2.190Ft-ért??? Mikor egy sima óra többe kerülne 🙂

Az ombre szőnyeget például a jófogáson vadásztam, amin azóta sem tudtam túltenni magam, és a hálóba is vettem belőle, persze színben az oda illőt. Ez is olyan áron volt újonnan, hogy csak néztem, mikor megláttam. Tipikus szerelem volt első látásra.

20.000Ft-ért utánvételes szállítással gyakorlatilag ingyen volt. 😀

 


Azt hiszem ez a tipikus “A bolondnak is megéri, hát még nekem!” szituáció volt!


Itt tartunk jelenleg, az ülőgarnitúrát vadászom még szerintem egy ideig, illetve a jelenlegit is el szeretném adni. Ez nem egyszerű feladat, illetve a munka és a blog mellett persze erre megy el minden maradék szabadidőm, de szerintem összességében megéri. Nyilván nem mindenhol tökéletes, de nekem az!

Egy valamit biztosan megtanultam az egyetemen a várakozással kapcsolatban: 

Mindegy, hogy hogyan és mikor, de valamikor vége lesz, aztán nyugodtan üldögélhetek majd a kanapén.

Hasonló bejegyzések