Mandulás – Karamellás Brownie Kekszek :)

Valójában sima brownie akart lenni, mandulával és karamell szósszal, de véletlen felcseréltem a kakaó és a liszt mennyiséget, így inkább végül egy “hiperkakaós” kekszet kaptunk.

Új receptet találtam hozzá ugyanis, de gyanús volt nekem már a hozzávalók tekintetében is, hiszen nem vajjal, hanem étolajjal készült, és nem is kellett bele igazi csokoládé.

Így gyakorlatilag szerintem, jobb is, hogy keksz lett, nem pedig az eredeti sütemény.



Hozzávalók:

90g kakaópor
60g liszt
120ml étolaj
50g porcukor
2 tojás
egy marék mandula
4ek kristálycukor
50ml tejszín


Elkészítés:

Gyakorlatilag az utolsó három hozzávalón ami a díszítés lesz keverjünk mindent össze egy tálban. Nem lesz éppen tészta kinézete de nem baj, nyomkodjuk a tepsi aljába, és a durvára tört mandulával szórjuk meg.

Majd a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.

Amikor készen van, akkor a kristálycukrot tegyük egy tapadásmentes serpenyőbe, és kezdjük el közepes lángon melegíteni. Amikor kezd barnulni és olvadni kis adagokban adjuk hozzá a tejszínt és keverjük csomómentesre, hogy még épp folyékony legyen. Ahogy picit hűl, már mehet is a tészta tetejére, és hagyjuk teljesen kihűlni így egyben, majd egy éles késsel vagdossuk tetszőleges méretű darabokra.

Tejjel tökéletes lehet például reggelire! Vagy ajándéknak sem utolsó 🙂