Házi sütésű kenyér

Első házi sütésű kenyerem, de biztosan nem az utolsó!

Friss finom kenyér illatra ébredtem, és őszintén megmondom jól esett.

Maga a kenyérsütőgép egy igen sokoldalú gépezet. Ki gondolná, hogy ez a masina még lekvárt is tud főzni??? Csoda ez a masina.

Első próbálkozásra egy sima fehér kenyeret sütöttem, amit teszt jelleggel kipróbáltam sósan, és édesen is.


Hozzávalók:

500g finomliszt
320ml víz
1,5tk száraz élesztő
2tk cukor
1ek só


Elkészítés:

Nagyon egyszerű, mert mindent bele kell önteni az üstbe, kivéve a száraz élesztőt, és elindítani az első programot, a gépen.

A kenyér elkészítéséhez a Panasonic SD- ZB2512 gépét használtam, amin durva, de kb 50 program van. A gép lehetőséget biztosít, hogy előre bekevert általunk dagasztott tészta megsütésére, vagy ahogy én is készítettem a “Mindent bele hajigálós, majd a gép szórakozik vele” verzió 🙂

Persze a recept működik úgy is, hogy ha egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, és kézzel megdagasztjuk, majd hagyjuk állni 30 percet, hogy megkeljen, majd egy tepsiben megsütjük 200 fokon 30 perc alatt.

Ekkor én a tetejét beirdalnám, mert úgy még menőbb. Erre sajnos nincs lehetőség a gépben, de legközelebb kipróbálom, hátha más programon rusztikusabbra sül.

 


A gépet köszönöm a Panasonic Magyarországnak.