A Mátyás téri kispiacon jártam

Azt talán nem is tudom szavakkal átadni, milyen életérzés járja át az embert, amikor belép a Mátyás téri kispiacra szombat reggel. Már az első pillanatban a kapuban található néni leszólított, és meginvitált magához egy gyors “katonás” reggelire, hogy ne éhesen barangoljak a kispiacon.

Nem tukmálósan, erőszakosan, hanem kedvesen, ahogy ezt az ember elképzeli, amikor belép egy ilyen helyre.

Kóstoltam itt rögtön Zakuszkát, ami hasonlít az ajvárra, csak sokkal több benne a padlizsán, vagy paradicsomos zöldfűszeres szószt, amit végül vettem is, mert ilyet az ember boltban nem kap.
A néni maga készít mindent, és csomagolja, címkézi is. Valójában elég jó a marketingje, mert aranyos, szerethető karakter, ha fogalmazhatok így, és még a termék is jó, amit árul.Nem vészesek az árak, az egész piacon viszonylag barátiak az árcédulák. Senki nem akar rádtukmálni erőszakosan semmit, mégis mindenhol megkóstolhatod az árut, mielőtt megvennéd azt.

Az árusok kedvesek, egymással is jól elvannak, bár nem konkorencia senki sem a másiknak, ahogy elnéztem, mert mindenki más termékkört értékesít.

Van itt a tönkölybúzából készült pékárutól a kézműves grillsajton át a füstölt húsáruig minden.
Vettem is jópár dolgot, ha már kimentem, ezeket a következő fotókon láthatjátok:


A jalapeno paprika például 100Ft/db áron van, ami elég jó, főleg mivel frissen szedett szép példányokról van szó. Ugyanennél a standnál árulnak még valami igazán különleges dolgot, amit máshol szegeden nemigazán lehe venni.

Mégpedig zöldfűszer kezdőcsomagokat 🙂

Ezt úgy kell elképzelni, hogy kap az ember egy csomó magot, két kis cserepet, és a hozzá való földet is adják. Valamint egy pontos és részletes leírás, hogyan nevelgessük a kis növényt.

Na én ki is próbálom, mert eddig minden növény amit vettem egy héten belül kihalt a cserépből, szóval ha beválik biztosan fogok bazsalikomot is venni, mert az az álmom, hogy végre friss bazsalikom teremjen nálam a konyhában 🙂


A képen láthattok még különböző ízesítésű grillsajtokat, ami nagyon jó áron van kinn, ugyanis 2000/kg áron adják, különböző ízesítésben őket. Ez is nagyon tetszett, hogy nagyjából 15 féle sajtból lehet választani, plusz kecsketej alapúakat, amit nem is vettem ezzel számba, mert annyira nem rajongom érte.


Szomjan sem fogunk halni, mert szörpöket, és frissen présel gyümölcsleveket is kaphatunk, amik szintén világbajnok ízűek! Ez a képen látható alma-őszibarack például zseniális egy délelőtt megittam az egészet, pedig szerettem volna sokáig tartogatni, mert nagyon ízletes, és érdekes párosítás 🙂 Igezából a bébiételre emlékeztet az íze, de én azt is szeretem 🙂 🙂 🙂

 

A levendula szörpöt még nem bontottam fel, de kóstoltam a standál és finom. Bár én csak dísznek vettem a  konyhába, mert megtetszett az üveg. Ez a termék például 1000Ft-ba került, és 1:7 arányban lehet hígítani.


Valójában az egész koncepció jól ki van találva, nagyon jó elgondolás a termelői piac, és ahogy láttam igény is van rá, mert elég sokan voltak.

Én direkt nyitásra mentem, hogy úgy tudjak fotókat készíteni, hogy ne legyen sok ember a képeken.

Mert 8 körül már szép számmal voltak a piacon.


 

Hasonló bejegyzések