Fokhagymás – Zöldséges Csirke, kölessel

Megint diétázni kellene, de annyira unalmas mindig csirkén és rizsen élni, vagy zöldséget enni napról napra.

Tudom, életmódot kellene váltani meg hasonlók. Próbálkozom maradjunk enyiben 😛

Viszont rájöttem, hogy jobb ha magamnak kísérletezem ki milyen ételek azok amelyek finomak, de nem hízlalnak, egyben jóllakottság érzetet is adnak az embernek.

Ebben a szellemben született ez a recept is, ami bevallom jobban néz ki, és finomabb is mint azt előre gondoltam volna! Pedig csak pár hozzávaló kell, és 15 perc az elkészítéséhez!


Hozzávalók:

300g csirkemell
2 db kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
150g csemege kukorica
250g köles
só,bors


 


Elkészítés:

A kölessel kezdjük, hiszen annak idő kell, mire elkészül. 5dl forrásban levő vízbe tegyünk egy kevés sót, majd adjuk hozzá a kölest. Várjuk meg míg ójra forr, majd zárjuk el, és letakarva tegyük félre, hadd szívja meg magát, amíg elkészül a hús.

A csirkemellett és a hagymát felkockázzuk, majd a hagymát elkezdjük olajon lassan pirítani. Amikor ez készen van hozzá adjuk a csirkemellett. Eegy kevés sóval és borssal lepirítjuk ezt is.

Amíg ez pirul, a paprikákat csíkokra vágjuk, és felkockázzuk, majd szintén a serpenyőbe tesszük. Erre jövet a kukorica, majd a fokhagyma végül.

Ízlés szerint tovább sózzuk, és borsozzuk majd elzárjuk alatta a tüzet, és már tálalhatunk is!


 

Vélemény, hozzászólás?