Unicum Szilvás Galette

Ez a finomság bármikor meg tudja menteni a napot, főleg ha hipp-hopp vendégeink jelentkeznek be, és nem tudjuk mit tegyünk gyorsan eléjük.

Összeállítani 10 perc, 20 perc alatt aranybarnára sül, szóval ideális villámlátogatások esetén!


Hozzávalók:

Tészta:
200g liszt
100g vaj
50g tejföl
100g porcukor

Krém:
200g aszalt szilva
200ml Unicum Szilva



Elkészítés:

Az aszalt szilvát tegyük egy lábasba, és kezdjük el az Unicum szilvával forralni. Ha felforr zárjuk el, és nyomkodjuk szét a gyümölcsöket, hogy kenhető masszát kapjunk.

A vajat a porcukorral és a tejföllel dolgozzuk el, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk belőle nyújtható tésztát.

Amint ezzel megvagyunk egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd gyújtsuk be a sütőt 200fokra.

 



A tészát osszuk 6 egyenlő részre, majd nyújtsuk ki, és tegyük a tepsibe. A szilvakrémből 1-1 evőkanállal tegyünk a csónakokra, majd a szélét hajtogassuk vissza. Praktikussági szempontokból ajánlom, hogy már a tepsiben tegyétek bele a krémet, nehogy az átemeléskor elszakadjon a tészta. Ha mindegyikkel megvagyunk, akkor kenjük le a szélét egy tojás sárgájával, majd szórjunk rá kristálycukrot, és tegyük az előmelegített sütőbe.

15 perc alatt aranybarnára sülnek.

Mikor elkészül hagyjuk őket ott hűlni egy kicsit, akkor nem törnek el, amikor kiszedjük őket.