Bolognaival töltött XXL gombafejek

A héten gyönyörű óriási gombákat vettem a zöldségesben, így nem volt kérdés, hogy tölteni fogom őket, valamilyen finomsággal.

Így esett a választás a bolognai szószra, és ennek a tetejére még egy sajtkupakot is kaptak a kalapok 🙂


Hozzávalók:

4 nagy gombafej
250g sertés darálthús
1 doboz konzerv paradicsom (240g)
1 fej vöröshagyma
1 tk bazsalikom
1 tk só,bors
2 gerezd fokhagyma
150g sajt



Elkészítés:

A gombafejet megtisztítjuk, és egy tepsibe pakoljuk őket. A darálthúst kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és a fűszereket, végül a paradicsomlével felüntjük és 15 perc alatt készre főzzük.

A sajtot lereszeljük, amíg ez hűl egy kicsit. A sütőt gyújtsuk be 200 fokra, és melegítsük elő.

A bolognai tölteléket pakoljuk a gombafejekbe, és halmozzunk rájuk sok-sok sajtot.

Tegyük őket a sütőbe, és amikor a sajt aranybarnára sül már el is készültek a finomságok!

Zöldséges-majonézes rizzsel tálaltam.