Jégnyalóka aszalt gyümölcsökkel 18+ változatban!

Nemtudom nálatok milyen az idő, de itt Szegden konstans 35 fok feletti az idő, így igénylem a hűsítő finomságokat 🙂 Néha – néha érdekesebb ízekre vágyom így készült el ez a frissítő finomság amelyhez Unicum szilvát és aszalt szilvát adtam, hogy egy kellemes nyári estén tuti kiegészítője legyen a lazításnak!



Hozzávalók:

200g aszalt szilva
200ml Unicum szilva
400ml víz



 

Elkészítés:

Az aszalt szilvát daraboljuk fel, és tegyük egy lábosba, majd öntsük fel a vízzel, és az Unicum Szilvával, forraljuk fel és 4-5 percig főzzük magas lángon.

Amikor ez megvan öntsük a levet a formákba, és tegyünk bele az aszalt gyümölcsből is. Majd tegyük a közepébe a pálcikát, és toljuk be a fagyasztóba 2-3 órára!

Innen már ehetjük is, a frissítő nyalánkságot. Természetesen más gyümölccsel is készülhet, akkor egy rozét ajánlanék hozzá, vagy szörpöt, ha a gyerekeknek is szeretnénk belőle adni. 🙂