Sütés Nélküli Áfonyás Joghurttorta

Sütés nélküli finomság, ami elkápráztatja a családot!

Így a nyári 35-40 fokokban nem igen van nekem sem kedvem begyújtani a sütőt, szóval a sütés nélküli finomságokra kellett ráálljak az utóbbi időben 🙂

Nem bántam meg, ez a torta is zseniális lett, de majd ha elkészítitek meglátjátok, nem a levegőbe beszélek 🙂


Hozzávalók:
28cm-es formához

Alap:
450g zabkeksz
100g vaj

Krém:
800g joghurt
100g áfonya
2cs zselatin
4ek áfonya dzsem


 

Elkészítés: 

A kekszet aprítóval ledaráljuk, majd az olvaszott vajjal elkeverve a tortaforma aljára nyomkodjuk.
Én most a szélére is nyomkodtam, hogy a joghurt ne szökjön meg idő előtt. 🙂



Ahogy ezzel megvoltam mehetett a fagyasztóba. Amíg ez ott pihent, a joghurtot egy lábasba tettem, és lassan melegíteni kezdtem, amikor már kezd buborékokat felhozni alulról, akkor egy kézi habverővel keverjük el benne csomómentesre a zselatinport.

Forraljuk fel, majd zárjuk el, és tegyük félre.



A tortaformát eddig a fagyasztóban pihentettük, most azonban kenjük meg az alját áfonyadzsemmel.

Öntsük rá óvatosan a joghurtot és tegyük vissza a hűtőbe pár órára. Mikor kezd megdermedni akkor pakoljuk rá az áfonyát, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára.