Fagyasztott joghurtos jégkrém, 18+ változatban!

Kánikula ide-vagy oda a fagyit mindenki szereti. Nyilván fagyigép nélkül ezt otthon nem tudjuk előállítani, de azért egy finom jégkrémet készíthetünk!

A hűsítő finomságot két verzióban hoztam el nektek, egy alkoholos, és egy sima változatban!

 


Hozzávalók:

600ml joghurt
400ml habtejszín
200g porcukor

Szilvás verziójoz:
100ml Unicum szilva
100g aszalt szilva

Barackos:
2db őszibarack


Elkészítés:

Az alkoholos verzióhoz a aszaltszilvát az Unicum Szilvával aprítógépben pürésítsük össze. A barackos változathoz ugyanezt hajtsuk végre, csak 2ek joghurot adjuk a barackhoz az aprítóba.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd amikor kész adjuk hozzá a porcukrot és a joghurtot.
5-6 perc alatt keverjük homogén masszává.

Bontsuk két egyenlő részre, és adjuk hozzá a két féle ízesítő krémet.

Majd habverőbel szintén keverjük őket el.

Ezután mehet a kiválasztott tálkákba, majd a fagyasztóba 3-4 órára 🙂