A nyár tortája – Ananászos Citromtorta

Hűsítő finomságra vágysz, de nem szeretnél cukrászdába menni? Akkor itt a remek alkalom, hogy elkészítsd ezt a szuper, és egyszerű süteményt, amit akár kerti partira is vihetsz, biztosan nem vallasz vele kudarcot!

IMG_8982


Hozzávalók:

Tészta:
25dkg répa
15dkg dió
15dkg finomliszt
1 cs sütőpor
2db tojás
1,5 dl étolaj
10dkg cukor
1cs vaníliás cukor
1 nagyobb ananász

Krém:
5dl tel
5ek liszt
15dkg porcukor
15dkg vaj
2db citrom


 

Elkészítés:

Tészta:
A diót durvára törjük, a répát pedig pucolás után lereszeljük. A sajtreszelő kisebbik verziójával.
Ezután a tojást összekeverjük a dióval, és a répával, valamint a sima és vaníliás cukrot is itt adjuk hozzá. A lisztet is a masszához keverjük, majd végül az étolajjal lágyítjuk a masszát.


IMG_8985


Megpucoljuk az ananászt, és felkarikázzuk.

A kivajazott, kilisztezett torta formába tesszük a karikákat, majd rájuk öntjük a tésztát, és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk teljesen kíhűlni!


IMG_8984


Krém:

A vajat, és a porcukrot habosra keverjük, és belereszeljük a citromok héját.

A krémhez a tejet elkezdjük melegíteni, és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, amit csomómentesre keverünk benne. A harmadik után lehúzzuk a tűzről, és belenyomjuk a 2 citrom levét. Hozzáadjuk a maradék lisztet, és kapott masszát hagyjuk teljesen kihűlni, majd a vajas keverékhez adjuk, és megkenjük vele a kisült lapot.


IMG_8981