Indul a Grillszezon! – Szilvás Hagymalekvár

Amikor megkóstoltam nem hittem el, hogy ezt én csináltam! Jobb mint bármelyik másik amit eddig éttermekben ettem! Ízes, kellemes aromát kapott, és nem bonyolult!

Időigényesnek időigényes, de ezért megéri! Komolyan!

Hambi mellé, vagy a kerti grill partira tökéletes!



Hozzávalók:

5fej közepes vöröshagyma
100g vaj
100ml unicum szilva
1ek balzsamecet
1ek só
1tk bors
2ek cukor


 

Elkészítés:

A vöröshagymát felkarikázzuk, és a vajon elkezdjük párolni. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a cukor felét, és karamellizáljuk. Ahogy kezd barnulni hozzáadjuk a balzsamecetet, és az Unicum szilvát, sózzuk – borsozzuk. A sót én 5 kisebb adagban adtam hozzá, mivel elég hosszú ideig fog még főzni, mire kocsonyásodik.

Innentől alacsony hőfokon 40 percig főzzük, amíg teljesen elfő a leve, és már csak a vaj, valamint a tökéletesre karamellizálódott hagyma marad.
Utolsó fázisban öntöttem hozzá még egy kis unicum szilvát, és egy fél evőkanál cukorral elfőztem a levének nagy részét.

Kis tálakba tettem, és kihűtöttem őket. Így egyből mehet a hamburgerre, ha az elkészül majd, vagy a grillhúsok mellé.



 

IMG_8902