Epres Túrótorta

Régen sütöttem már, így szinte felüdülés volt begyújtani a sütőt 🙂 Főleg, hogy új, így még teszt fázisban van. Viszont egészen jól szuperál, ahogy látjátok!


IMG_8809


 

Alapként már egy bevált tésztát választottam, a pottyantott meggyesét, csak tortaformában készítettem.
Azért ezt, mert ez kiállta már a próbát, hogy elbír sok gyümölcsöt szétázás nélkül!


Hozzávalók:

Piskóta:
6 tojás
30 dkg margarin
25 dkg cukor
1cs vaníliás cukor
45 dkg liszt
1cs sütőpor
2dl tej
50dkg eper
Krém:
250ml habtejszín
250g túró
100g porcukor


Elkészítés:
A puha margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd add hozzá a tojások sárgáját, a tejet majd apránként a lisztet és a sütőport. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket!

IMG_8808


A masszát simítsd el a sütőpapírral kibélelt formában, és egyenletesen szórd rá a lecsepegtetett epret.
Sütőben 220 fokon tű próbáig sütjük. Kihűtjük!
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá adjuk a cukrot, és végül a túrót.
Egynemű krémet keverünk ebből is, majd a kihűlt piskótára halmozzuk. A szélét szebb eprekkel körbe kerítjük, majd a tetejére is készítünk egy díszt eperből.

Szeletelhetjük is!


IMG_8807