Mandulás Nutella Torony

A képek magukért beszélnek, és a nyugalom valamint a forgalmi rend megzavarására alkalmasak!

Processed with VSCO with a5 preset
Annyira finom, hogy miközben fotóztam, már szinte fizikai fájdalmam volt, hogy megehessem 🙂

 

Processed with VSCO with a5 preset

 


Hozzávalók:

200g liszt
200g cukor
100g nutella
50g mandula
50g csokoládé a tetejére
4 nagyobb tojás
fél cs. sütőpor
8ek forróvíz
1csipet só


 

Processed with VSCO with a5 preset

 

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, egy csipet só hozzáadásával. Amíg ezt megcsinálja a gép, addig a tojások sárgáját kikevertem a cukorral egy tálban, és forrásban lévő vizet kanalaztam hozzá. Fontos, hogy egyesével adjuk hozzá a vizet különben, még megfőne a tojás sárgája, és nem éppen azt az eredményt kapnánk amit várunk a végén. Ezután hozzákevertem a lisztet, valamint a sütőport.

Amikor a tojásfehérje már kemény, lassan a keverőtálba öntöttem 3-4 részletben, és lassan eldolgoztattam a géppel.

Processed with VSCO with a5 preset


A kerámiákat a butlers.hu oldalán találjátok.


 

A sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem a masszát, és 180 fokon 25 perc alatt (tűpróbával) készre sütöttem.

Amikor kihűlt 4 egyforma részre vágtam, és megkentem őket nutellával, majd zúzott mandulával.
A tetejére olvasztott csokoládé került, valamint mandula, hogy jól nézzen ki az összkép.

Processed with VSCO with a5 preset

 

A sütemény elkészítéshez használt konyhagépeket az Eta Hungary Kft biztosította számomra.

gratusfresh pacenka

 

 

Vélemény, hozzászólás?