Fahéjas Csigák

A kakaóscsigák mintájára készült, ugyanazzal a tésztával, csak a tölteléken variáltam 🙂


Hozzávalók

Tészta:
500g finomliszt
1 db tojás
1/2 ek só
1/2 ek cukor
5 dkg élesztő
3 dl víz(langyos)
2 ek napraforgó olaj
Töltelék:
1 zacskó őrölt fahéj
125g vaj
125g cukor


Elkészítés:
Tészta:
A liszt kivételével minden hozzávalót összekeversz egy tálban, majd lehetőleg csomómentesre kevered a a liszttel. Majd hagyod állni a tálban. Ez ott megkel magától. Az a fontos, hogy az élesztő friss legyen és a víz ne legyen forró, mert akkor nem fog feljönni a tészta!
Tudom hihetetlen, de tényleg nem kell dagasztani a tésztát, mégis nekem ma reggel négyszeresére dagadt!
A töltelékhez a cukorral elkevered a fahéjat, és félre teszed, amikor a tészta megkelt akkor két részletben kinyújtod egy centi vastagra, és vékonyan megkened az olvasztott vajjal, majd megszórod bőségesen a fahéjas cukorral.
A hosszabbik oldalánál feltekered, és 3 centi vastag szeleteket vágsz belőle. A 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöd őket.
 



Vélemény, hozzászólás?