Spárgás – Szilvás Csirkemell

Vasárnapi ebédnek is tökéletes, hiszen omlós, szaftos húst kapunk végeredményként, mellé pedig frissen pirított kenyeret, és buggyantott tojást ajánlok, hogy biztos mindenki találjon benne a foga alá valót!

A spárgát sokan nem szeretik, azonban ilyenkor tavasszal szezonja van a roppanós zöldségnek. Én most köretként tálaltam, de magában is finom lehet 🙂


IMG_8512


Hozzávalók:

300ml unicum szilva
300ml víz
1db egész csirkemell
só,bors
2 gerezd fokhagyma
4 tojás
6 szelet rozskenyér
500g spárga


 

 

Elkészítés:

A hússal kezdjük, mivel ez készül a legtovább 🙂
A csirkemellet ketté vágjuk, és a képen látható módon a fél csirkemellet beirdaljuk. A kis résekbe sót és borsot teszünk, majd félre tesszük egy picit. Addig egy lábosba tegyük a vizet és az Unicum szilvát, majd mikor forr tegyük bele a csirkemelleket. Itt alacsony lángon 1 órát főzzük, néha fordítunk rajta.


IMG_8514


Amíg ez fő, elkészítjük a spárgát. A rudak végeit levágjuk, majd megmossuk őket.

15 perc alatt készre pároljuk őket enyhén sós vízben, majd a grill rácson megpirítjuk. Sózzuk borsozzuk!

A kenyér szeletek mindkét oldalát a grillen csíkosra pirítjuk, majd a fokhagymával bedörzsöljük.
A buggyantott tojások elkészítésével várjunk addig, amíg a csirkemell el nem készül. Hogy frissen tudjuk tálalni őket!


IMG_8517


 

Ehhez egy lábosban forraljunk vizet és a tojásokat közvetlenül üssük bele. Itt nem kell megijedni, a fehérje egy része ki fog csapódni, és azonnal megfő, ezt halásszuk le, és tálaljuk nyugodtan ezt is, az ízén nem változtat. A tojásokat 2-3 percig főzzük lobogó vízven, majd a pirítósra helyezve tálaljuk az elkészült fogást.


IMG_8516


 

IMG_8515