Álom Répatorta

Ez a sütemény kiütötte a családi kedvencünket, a kuglófot! Életem első répa tortája volt bevallom, de azóta már jópárat sütöttem!

A recept tuti, az egész család odáig van érte! A mascarpone krém zseniális, el sem tudom képzelni mivel lehetne még jobb!

Ötleteket szívesen fogadok, de alapreceptnek biztosan tökeletes!


IMG_8086


Hozzávalók:

25dkg répa
15dkg dió
15dkg finomliszt
1 cs sütőpor
2db tojás
1,5 dl étolaj
10dkg cukor
1cs vaníliás cukor

Krém:

500g mascarpone krémsajt
250ml tejszín
100g porcukor


 

Elkészítés:

A diót durvára törjük, a répát pedig pucolás után lereszeljük. A sajtreszelő kisebbik verziójával 🙂
Ezután a tojást összekeverjük a dióval, és a répával, valamint a sima és vaníliás cukrot is itt adjuk hozzá. A lisztet is a masszához keverjük, majd végül az étolajjal lágyítjuk a masszát.

A kivajazott, kilisztezett torta formába tesszük, és 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk teljesen kíhűlni!


IMG_8083


 

Amikor kihűlt, akkor verjük fel a habot a cukorral, majd amikor már kész adjuk hozzá a mascarpone krémet, és kevertessük a robotgéppel homogén állagúra.

A lapot vágjuk 3 egyenlő részre, és kenjük meg a krémmel, a tetejét pedig szórjuk meg porcukorral.
Tálalhatjuk is!


IMG_8084