Brownie alapú Epres Sajttorta

Ezt a receptet bűn leírni, bevallom. Vétettem a diétás programok ellen, hogy elkészítettem ezt a finomságot!

A képek magukért beszélnek, valóban túl finom, hogy ne adjam a kezetekbe a lehetőséget, hogy ti is elkészítsétek!


IMG_7913


Hozzávalók:

500g Mascarpone
100g porcukor
150g eper

Brownie:

200g étcsokoládé
140g kristálycukor
140g finomliszt
50g kakaópor
100 vaj
4 tojás


Elkészítés:

A browniehoz a tojásokat egészben a habverő táljába tesszük, és legmagasabb fokozaton 8-10 perc alatt kemény habbá verjük őket. Amíg ezt csinálja a gép, a vajat gőz felett megolvasztjuk a csokoládéval, és félre tesszük amíg a tésztához nem kell adjuk. A cukrot itt adtam hozzá, hogy megolvadjon. A tojáshoz adtam a lisztet, majd a kakaóport. Utolsó mozzanatként a csokoládét keverjük hozzá és homogén masszát keverünk belőle.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig elő sütjük. Ameddig ez sül a mascarponét a porcukorral kikeverjük, és feldaraboljuk az epret.

A krémet a félkész tésztára tesszük, és ízlésesen rápakoljuk a gyümölcsdarabokat. Amint ez megvan mehet vissza, és kb 10 perc alatt még elkezd a sajtkrém megpirulni a tetején.

Ahogy ez megvan kivesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Utána szeletelhetjük.


IMG_7912


IMG_7915


IMG_7916


IMG_7917