Rumos – Meggyes Gyümölcskenyér

A Panasonic felajánlásával hozzám került DMC-TZ100 gépük, amivel a hétvégén jópár teszfotót készítettem, persze finomabbnál finomabb süteményekről és főételekről.

Ebben a szellemben készítettem a fotókon található süteményt is, ami ismét nagy sikert aratott az irodában, így bátran ajánlom mindenkinek!


IMG_7439


Hozzávalók:
1 tojás
1dl tej
10dkg porcukor
10dkg vaj
20dkg liszt
1 csomag sütőpor
150ml rum
2 marék meggybefőtt


Elkészítés:

Először is a rumba áztassuk bele a meggyet, hogy átjárja a gyümölcsöt az íze. Majd a vajat a mikróban megolvasztjuk, és hozzákeverjük a porcukrot. Amikor ez megvan jöhet bele a liszt és a sütőpor.
A lecsepegtetett meggy alól adjuk hozzá a rumot a tésztához, hogy jó sűrű masszát kapjunk. Keverjük hozzá a lecsepegtetett meggyet, majd mehet is a sütőbe.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 perc alatt süssük készre. Persze tűpróbával azért ellenőrizzük majd, hogy mindenhol megsült-e a tészta.

Egy finom kávéval, vagy egy pohár tejjel már tálalhatjuk is!IMG_7436


IMG_7440


 

Vélemény, hozzászólás?