Unicum szilvában párolt füstölthúsos csirkemell

Tudom, már a cím is beindítja a nyálelválasztást, de igyekeztem lényegretörő lenni 🙂

Szóval úgy kezdődött, hogy kaptam otthonról füstölt karajt, ami alapból egy nívós étel, de én még tovább gondoltam ezt a dolgot, és csirkemell csíkokkal sütöttem össze. Persze előtte a lilahagymát unicum szilvában pároltam, ami adott egy különleges ízélményt a húsoknak. Sima rizzsel tálaltam, hiszen a főétel olyan karakteres ízt kapott a markáns hozzávalóktól, hogy a körettel itt már nem kell sokat bajlódni.


IMG_7842


Hozzávalók:

15dkg füstölt karaj
30dkg csirkemell
2dl Unicum Szilva
1/2 fej lilahagyma
260ml darabolt paradicsom
só, bors
Rizs


 

Elkészítés:

Elsőként kevés olajon pirítsuk meg a vékony csíkokra darabolt csirkemellet, enyhén sózva, hiszen a többi hozzávaló is fűszeres. Majd szedjük ki a serpenyőből, és jöjjön a hagyma párolása. Felkockázzuk, és 1dl unicum szilvában elkezdjük egy serpenyőben párolni. Amikor forrni kezd, akkor adjuk hozzá a felkockázott füstölt karajt, majd a lepirított csirkemell csíkokat.


IMG_7845


Mikor látjuk, hogy szépen átsült a karaj is, akkor adjuk hozzá a paradicsomot, valamint a maradék unicum szilvát. Újraforrásig hevítsük, majd alacsony lángon főzzük el a levét. Párolt rizzsel tálalhatjuk is.


IMG_7843


IMG_7846