Tavaszi tekercsek

by on

Mindig is ámulattal néztem milyen kreativitás van ebben az ételben, és mennyi mindennel variálható a töltelék összetétele.

Ebben a verzióban elsőre én a legegyszerűbb zöldséges verziót készítettem, nem szerettem volna fejest ugrani a dologba azonnal. Jól is tettem, mert eléggé macerás volt az első 2-3 darab elkészítése és bevallom azok szét is estek. Bizony követni kell a kevesebb több elvet, mert a kis rizslapok kapacitása véges.


Hozzávalók:

12db rizslap
1cs üvegtészta
1kisebb kaliforniai paprika
1 kisebb kígyó uborka
1 kisebb darab répa

Mogyorószósz:
5ek mogyoróvaj
5ek szójaszósz
3ek lime lé


Elkészítés:

A zöldségeket vékony csíkokra daraboljuk, majd félre tesszük. Vízforralóban felforralunk 4dl vizet és egy tálba öntjük. Ebbe dobjuk bele az üvegtésztát, és hagyjuk állni 4-5 percig, majd szűrjük le.

Egy másik tálba tegyünk melegvizet és a rizslapokat egyesével áztassuk bele mielőtt megtöltjük őket.
20-30mp-ig tartunk egyet a vízben, mert ha kemény marad akkor eltürik, ha túl áztatjuk akkor pedig elszakad tekeréskor. (Valószínűleg nálam ez volt az első 3 problémája.)


IMG_7545


Ha ezzel megvagyunk, akkor egy kis adag tésztát tegyünk a lap egyik felébe, majd 4-5 szálat minden zöldségből. Ezután hajtsuk fel a két szélét és tekerjük fel. Eléggé nehézkes vele bánni, de nyugodjunk meg, amikor elkészülünk az egésszel és fél órára magára hagyjuk elveszti a nedvesség tartalma egy részét, és nagyon jó tapintása lesz, tartani fogja a benne lévő dolgokat.

A szószhoz midnen hozzávalót tegyünk aprítóba, és kevertessük ki vele rendesen, majd tálalhatunk is.


IMG_7547


IMG_7548


You may also like