Unicum Szilvás Panna Cotta

Eljön megint a nyár, és időben kell elkezdeni gondolkodni milyen hűsítő desszerteket készítsünk ha nem szeretnénk órákig a konyhában sütögetni, az amúgy is tetőző kánikulában.

Ebből az indíttatásból készítettem ezt a Panna Cotta különlegességet, amit az Unicum Szilva enyhén édeskés és egyben fanyar ízével kombináltam, hogy biztosan hűsítő finomság lehessen!


 

IMG_7554


Hozzávalók:

500ml habtejszín
300ml tej
(legalább 30%-os)
150ml Unicum Szilva
2 zacskó zselatin por
200g porcukor


Elkészítés:
A tejszínt és a tejet a porcukorral egy lábasban feltesszük főni, és folyamatosan kevergetjük le ne égjen. Amikor felforr beleöntünk 1,5 csomag zselatin port és csomómentesre keverjük. Hagyjuk kicsit hűlni és a kiválasztott tálkákba öntjük.

2-3 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd elkezdjük a tetejére a szilvás réteget elkészíteni.
Ehhez az unicum szilvát és fél deciliter vizet egy kisebb lábasba teszünk, és elkezdjük melegíteni. Amikor forr hozzákeverjük a maradék zselatint és csomómentesre keverjük benne. Figyeljünk rá, mert könnyen bekocsonyásodik!


 

IMG_7553


 

A panna cotta tetejére tesszük, és fél órára visszatesszük a hűtőbe.

Majd tálalhatjuk is. 🙂


 

Vélemény, hozzászólás?