Tripla Csokis Csokitorta

Ne is mondjátok, szörnyű, hogy milyen képeket posztolgatok, amúgy egyszerű süteményekről!

Épp ez a szép benne, hogy bárki el tudja készíteni, otthon, egy kis odafigyeléssel, csak figyelni kell arra, hogy megtartsuk az arányokat, valamint türelemmel megvárjuk, hogy minden szépen kihűljön.

 


Hozzávalók:

Piskóta:
70g liszt
100g cukor
3ek holland kakaópor
120ml tej
1 cs sütőpor
1 tojás
100g étcsokoládé reszelék

Krém:
1 csomag étcsokoládés puding
400ml tej
100g cukor

Hab:
200ml tejszín
100g porcukor

Díszítésképpen csokoládé reszelék


Elkészítés:

A piskótához minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, és egy kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és 30 perc alatt készre sütütjük a tésztát. Tűpróbával azért 20 perc után kezdjük nézni, nehogy túlsüssük.

A krémhez közben a pudingot a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni!

Amikor a piskóta és a puding is kihűl, akkor kenjük a piskóta tetejére a pudingot, majd verjük kemény habbá a tejszínt, és halmozzuk a puding tetejére. A megmaradt csokoládé reszelékkel díszíthetjük is, majd tálalhatjuk!


IMG_7373


IMG_7374


IMG_7372


IMG_7375


IMG_7376

 

Vélemény, hozzászólás?