Ne is mondjátok, szörnyű, hogy milyen képeket posztolgatok, amúgy egyszerű süteményekről!
Épp ez a szép benne, hogy bárki el tudja készíteni, otthon, egy kis odafigyeléssel, csak figyelni kell arra, hogy megtartsuk az arányokat, valamint türelemmel megvárjuk, hogy minden szépen kihűljön.
Hozzávalók:
Piskóta:
70g liszt
100g cukor
3ek holland kakaópor
120ml tej
1 cs sütőpor
1 tojás
100g étcsokoládé reszelék
Krém:
1 csomag étcsokoládés puding
400ml tej
100g cukor
Hab:
200ml tejszín
100g porcukor
Díszítésképpen csokoládé reszelék
Elkészítés:
A piskótához minden hozzávalót egy tálban összekeverünk, és egy kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és 30 perc alatt készre sütütjük a tésztát. Tűpróbával azért 20 perc után kezdjük nézni, nehogy túlsüssük.
A krémhez közben a pudingot a csomagoláson található leírás alapján elkészítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni!
Amikor a piskóta és a puding is kihűl, akkor kenjük a piskóta tetejére a pudingot, majd verjük kemény habbá a tejszínt, és halmozzuk a puding tetejére. A megmaradt csokoládé reszelékkel díszíthetjük is, majd tálalhatjuk!