Meggyes – Túrós Palacsintatorta

Nem is merek ide írni semmit. Anniyra finom, hogy majdnem veszekedés lett belőle, pedig a krém hozzávalóit valóban csak találomra pakoltam össze, amit a hűtőben találtam éppen.
Mégis zseniális lett, a csokis mandulával a tetején pedig egyenesen királyi!


IMG_7480


Hozzávalók:

30 db Palacsintához:
35 dkg liszt
350ml tej
3 tojás
3 ek cukor
1tk só
400ml ásványvíz
1dl olaj

Töltelék:
5ek meggylekvár
250g túró
200ml habtejszín
150g porcukor


 

Elkészítés:

Az összes száraz hozzávalót egy nagyobb tálba teszed, és a tej lassú adagolásával csomómentesre kevered, majd a vízzel tovább hígítod, és végül jöhet az olaj, valamint a tojás.

Ha az egészet csomómentesre keverted jöhet a palacsinta sütő, és szépen kevés olajon sütögetni kell őket, és küzdeni a közelben levő éhes szájakal, hogy bizony ne egyék meg!

Fontos, hogy hidegek legyenek amikor összeállítjuk majd, mivel a krém hő hatására könnyen kifolyhat.

És igen, az a bizonyos krém, lássuk hogyan is készült:

A habverő táljába beletettem a habtejszínt és közepes keménységűre vertem vele. Majd hozzá adtam a meggylevárt, és kevertettem rajta 1 percig. Amikor ez megvolt hozzá adtam a túrót és a porcukrot, majd a legmagasabb fokozaton kemény habbá verettem a géppel.

A kihűlt palacsinták közé kentem, úgy, hogy két laponként tettem egy fél centi vastag krémet, majd a tetejére csokoládét olvasztottam.

Amint a csoki kihűl lehet is szeletelni!


 

IMG_7484


 

IMG_7482


 

Vélemény, hozzászólás?