Karfiol Pizza

Ki gondolná, hogy a liszt nélkül lehet ehető pizzát készíteni??? – Én sem 🙂

De mégis lehet!

Kicsit pepecselős, de megéri, mert finom lett a végeredmény! Próbálok diétázni, így sok hasonló receptet fogtok a közeljövőben a blogon látni, persze néha-néha összedobok egy-egy süteményt a családnak, és persze nektek 🙂

IMG_7389


Hozzávalók:

1 nagyobb fej karfiol
1 tojás
1 nagy konzerv sűrített paradicsom
Só, Bors, Bazsalikom
Feltétek opcionálisan


Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsákra, és 5 percre tegyük forrásban levő vízbe. Mikor elkészült csepegtessük le, öblítsük át, hogy kihűljön és tegyük aprítóba a rózsákat.
Aprítsuk morzsásra, majd tegyük egy tába, amiben egy vékony konyharuha van. Nyomkodjuk ki belőle a feleleges nedvességet, majd tegyük vissza a tálba.
Adjuk hozzá a tojást, majd ízlés szerint sót, borsot és bazsalikomot. Keverjük össze egy fakanállal, és vegyük két részre a masszát. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük felét, majd kézzel nyomkodjuk szét a két kupacot.

10 percig 180 fokon süssük, majd vegyük ki őket. Kenjük meg paradicsommal, majd tegyük rá a választott feltéteket.

Addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad. És már ehetjük is!


 

IMG_7391


 

IMG_7392


IMG_7390


IMG_7388


 

Hasonló bejegyzések