Málnás – Joghurtos Csigák

Csiga mániám határtalan, és bizony kísérletezni is szeretek, így alkottam meg ezt a receptet is, az eredeti kakaóscsiga recept alapján. Igaz némi átalakítással 🙂


Hozzávalók

Tészta:
500g finomliszt
1 db tojás
1/2 ek só
1 ek porcukor
5 dkg élesztő
5 dl tej(langyos)
125g vaj
Töltelék:
200g málnalekvár
200g görög joghurt



Elkészítés:

A tejet langyosítjuk, és hozzáadjuk a porcukrot. Elkeverjük, és már mehet is bele az élesztő, aztán hagyjuk kelni.
Addig a dagasztógép táljába szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá a sót, és a tojást. Az olvasztott vajjal kezdjük el a dagasztást alacsony fokozaton a géppel.
Ahogy látjuk, hogy az élesztő feljött öntsük is a dagasztógépbe, és 5-8 perc alatt dagasszunk belőle aranysárga masszát.
Tegyük melegebb helyre, és egy óra alatt kelesszük meg.
Ha megkelt, akkor vágjuk 3 egyenlő részre, és nyújtsuk ki fél cm vastagra.
A lekvárt keverjük össze a görög joghurrtal, és kenjük meg vele vékonyan a csigákat. Ezután tekerjük fel, és 180 fokon süssük aranybarnára őket.
A tetejét amikor készlett én még megkentem a boztonság kedvéért egy kis lekvárral, hogy a látvány is épp olyan jó legyen, mint az íze!



Hasonló bejegyzések

1 Comment