Garden Bistro – Szeged

Együk fel Szegedet sorozatom következő állomása a Garden Bistroba vezetett, ahol három nagyon finom ételt sikerült megkóstolnom ezúttal.

Viszont elsőként mutatnék nektek pár képet magáról a helyről, mert a falak, amik a nyitás óta bekerültek  nagyszerűen téliesítették a helyet, és ettől függetlenül még igazán nyárias hatást ért el velük a tulajdonos! A kedvencem, előre elárulom, a hinta az étteremben, bár evés szempontjától nem túl praktikus, mégis  ötletes! Egy koktéllal vagy kólával a kezedben, szuper lehet benne ülni!

IMG_7002
A képre kttintva körbe nézhettek az egész étteremben 🙂

 

IMG_6992
A HINTA <3

Most viszont jöjjenek az ételek, szépen sorban, ahogy végig kóstoltam őket.

Első fogásként hozzám a ház burgere, azaz a Garden Hot Burger került:

IMG_7036


Először is a tányért szeretném megdicsérni, ugyanis ez rohadt jó! Még nem ettem ilyen tányérról hamburgert, de nagyon praktikus! Középen pont van hely a hambinak, kétoldalt pedig a köret és a garden szósz kap helyet a tányéron.

Igazából a hamburger finom volt, különösen a pogácsa ízlett, a hús olyan “hamburgeres” volt. Ezt nem negatív jelzőként írom, csak nem volt benne semilyen plusz íz, amitől különleges lett volna. Én a grillezett erőspaprikát sem éreztem, pedig három szép nagy szelet is volt a burgerben. A hagymalekvár viszont zseniális!


 

IMG_7040


A kis répa sziget aranyos, de mondjuk még egy adag sültburgonyának jobban örültem volna 🙂 Na persze ez sem sima répa és uborka, valamilyen édes lében pihen a tálalás előtt, így különleges íze van!

Második fogásként a Garden Pizza került hozzám, amiről néhány érdekességet kiemelnék:

SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT lisztből készül, és FINOM! Ez a két fogalom eddig nálam nem volt összeegyzetethető, főleg nem pizza téren, mióta egy Norbi pizza teljesen elvette a kedvem a diétás gyorsételektől.

IMG_7037
A pizzát lapáton tálalni jó ötlet, én is be fogok szerezni valami hasonlót, az biztos!

Ez az étel messzemenően rácáfolt arra, amit akkor tapasztaltam. A tészta nem a tipikus vékony, de nem is vastag, pont jó! Megmondom őszintén az olasz pizzát nem szeretem, mert a papírvékony tésztán, néhány hozzávaló, a zöldségek mellőzésével nem nyerte el még sehol sem a tetszésem! Rómában egyenesen szörnyű volt a pizza, Viareggioban finomat ettünk, de ott is inkább a sok sajt győzött meg, Párizsban pedig egyszerűen nem ízlett.

Viszont ez a pizza nagyon jól össze lett rakva! A fotókon megnézhetitek, hogy a hozzávalókat nem sajnálták le, különösen igaz ez a csirkemellre, ami talán a mérvadó lehet a pizzák között. Persze a prémium sonka sem úgy volt, hogy kettőt hatba vágtak, és egyenletesen eloszlatták 🙂
Plusz érdem, hogy a kiszállítás során nem számolnak fel szállítási költséget körtöltésen belül! Így ha megnézzük az árakat, és picit drágábbnak tűnnek mint egy másik pizzériában számoljunk utána. Az átlagosan 290Ft-os kiszállítási, + 70Ft-os dobozdíjjal megtoldva is drágább-e még? Segítek, nem! Szóval én innentől szerintem innen rendelek. 🙂

 

IMG_7039
Nincs a széle sem leégetve, és nem sajnálták róla a hozzávalókat!
IMG_7035
Készíteni fogok magamnak itthonra is egy ilyen festett raklapot, mert fotózás szempontjából is jó szolgálatot fog tenni!

Harmadik ételként pedig következzen a, mint utóbb megtudtuk: “Főnök kedvence” azaz, Csirkemell csíkok parmezános, sajtos bundában Garden szósszal:

IMG_7041


Ennél az ételnél sem lehet okunk panaszra, adagban kiadós, és a talléros burgonya köret ötletes! Biztos, hogy fogok itthon is készíteni, hiszen semmivel sem fog tovább tartani elkészíteni, mint a hagyományos parázs burgonyát.

A csirkemellcsíkok bundájában is sajt van, valamint a tetejére is parmezán kerül, nehogy ne érezzük ezt a különleges sajtot véletlenül!

Terészetesen itt sem maradhatott ki a répasziget, a tálalásnál, és a garden szósz sem, amit a hamburgerhez is mellékeltek.

Desszertként jött a hely specialitása, a Csoki szuflé vanília fagylalttal és ribizli mártással.

A neve is elég durva, hát még a képek, és az ízkombináció amit a szakácsok összehoztak nekünk a konyhában.


 

IMG_7046

IMG_7044

 

IMG_7045

 


A desszert krémes, puha és minden ami egy szuflé lehet. De ez a videó a legjobb szemléltetés arra, hogy mit is kapunk az étkezésünk megkoronázására:


 

Hasonló bejegyzések