Tejszínes-Gombás Töltött Palacsinták

Egyik napról a másikra bizony valami finom töltött ételre vágytam, de az istenért nem volt kedvem ebben a sáros időben kimenni a lakásból, a futárokat is sajnáltam, így maradt a régi jól bevált, főzzünk aból ami van verzió 🙂

Így jutott eszembe, hogy hát végülis simán megtölthetem a palacsintát is, és ahhoz minden volt itthon.

A végeredmény egy mutatós, és valóban laktató finomság lett, amit zöldséges rizzsel táltaltam, meg egy kis savanyúsággal.


Hozzávalók:
(10db-hoz)

Palacsintához:

20dkg liszt
2 tojás
2dl tej
2dl ásványvíz
4ek cukor
1tk só

Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Töltelék:

150g gomba
1fej lilahagyma
2dl főzőtejszín
só,bors

Köret:

2 zacskó gyorsrizs
1konzerv vegyes zöldségkeverék



Elkészítés:

A palacsintához a záraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd a tojást hozzáadjuk, és a tej segítségével sűrű masszát keverünk belőle. Ezután az ásványvízzel folyékony, de még kellően sűrű állagúra hígítjuk. Majd kevés olajon készre sütjük őket.

A töltelékhez a gombát kevés olajon lepirítjuk, majd a kockára vágott lilahagymát hozzáadjuk,és azt is lesütjük. Sózzuk, borsozzuk, és a tejszínnel felüntve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk hűlni, és amikor már nem folyik, akkor a palacsintákba töltjük.

A palacsintákat a két szélénél felhajtjuk, és feltekerjük, így nem fog belőle a sütés közben a töltelék kifolyni.

A szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.

A zöldséges rizzsel tálaljuk.


 


A szuper XXL pálmalevél tányéralátétet a Bútoraim.hu webshopjában találjátok!


 


Vélemény, hozzászólás?