Móres Bárkonyha – Szeged

Tegnap ismét étteremtesztelős hangulatban voltam, így felkerekedtünk a barátaimmal és ellátogattunk Szegeden a Híd utca 6 szám alatt található Móres Bárkonyhába.

Már jártam náluk korábban is, azóta is nagyon szeretem a helyet, a pastrami még mindig verhetetlen, de most egyéb különlegességeket is megkóstoltunk, amelyek közül előre is kiemelném a humuszt, mint előételt, és a BBQ bordát mint főételt.

Kezdjük is szépen sorban az elfogyasztott ételekkel, időrendi sorrendben.

Bevallom itt már csaltunk, ugyanis a forró – gőzölgő sajtkrémleves elvonta a figyelmünket a humuszról, így azzal kezdtünk, és nem bántuk meg! –

Imádom a sajtokat, és minél különlegesebb, érettebb egy termék, annál ízletesebb ugyebár. Pontosan nem tudom milyen sajtból készül itt a leves, de biztos vagyok benne, hogy 750Ft-ért kár lenne kihagyni! Kapunk hozzá a saját házi receptjük alapján készített kenyérből, ami a pastramihoz is van. (De erről még a későbbiekben lesz szó.)

Mindhárman elégedetten kanalaztuk a levesünket, és a legfontosabb, hogy csendben. Ez a világban egyezményes jele annak, hogy finom az étel, és nem törődünk éppen mással. Több jellemzésre nem is szorul szerintem az étel.

Utána jött a humusz, amit én már jól ismerek, de a srácok még nem ettek, így kis bevezető után életükben először kóstoltak csicseriborsó krémet, friss zöldségekkel. A pirítós amit hozzá kaptunk is fenséges volt, a humusz pedig páratlan. A zöldségek közül én nem szeretem a zellert, de aki kedveli ezt a zöldségfélét biztosan értékelni fogja a tányéron, hiszen friss volt, és lédús, de én inkább a kaliforniai paprikát részesítettem előnyben. 🙂

Ezúton a kellemes felvezetés után kaptuk meg a főételeket, amiből persze mindenki mást kért, hogy sokféle újdonságot kóstolhassunk. 🙂

Az enyém a “CANADIAN BURGER SÖRÖS HAGYMÁVAL” nevet viseli, és így néz ki a valóságban:

A hússal ennél a burgernél sem spóroltak, viszont újdonság a tálalásban, hogy már egyben kapjuk meg a burgert, mivel az előző bejegyzés megszületéskor még külön kaptuk az alját a hússal, és a tetejét a zöldségekkel. Most egyben van tálalva parázsburgonyával és salátával.

Külön kiemelném a Móresben a kedvencem, hogy minden burgerhez kis tálon kapunk az ételben levő legdominánsabb szószokból, így amelyik legjobban elnyerte tetszésünket pluszban adagolhatjuk magunknak az evés során. Mondjuk én mártogatósnak használtam a burgonyához, és a többiek is ebből nyúltak le evés közben. 🙂 Minden szósz náluk készül, így nagy munka lehet egy-egy elkészítésében! Nekem a kedvencem a mézes-mustáros majonéz mind közül.

Érdekesség továbbá, hogy a hozzávalókat szinte egytől – egyig importálják, így valóban az észak amerikai ízvilágot tükröznek a burgerek. Ezt ha jól tudom Szegeden máshol nem tapasztalhatjuk meg, csak a Móresben!

Nem sajnálják a belevalókat, az biztos!

Például ehhez is amit választottam, a zsemlét csak nekik készítik minden reggel, a saját receptjük alapján egy közeli sütődében, hogy pontosan passzoljon az ételhez használt ízvilághoz!

Nagyon meglepett ez a dolog, mivel evés közben éreztük, hogy nem sima kenyeret eszünk, de nem gondoltam volna, hogy ilyen szinten odafigyelnek a részletekre, és ezzel is próbálnak kitűnni a többi szegedi hely közül.

Második főfogásunk egy “PASTRAMI BLEU” volt.


IMG_6592

Az én szívem már a legutóbb is megnyerte magának, de ez a kéksajtos öntet ismét levett a lábamról. A köret megegyezik a burgerével, valamint a pastramihoz tálalt kenyeret is saját recept szerint készítik nekik.

Mellesleg amit legutóbb talán elfelejtettem kiemelni az az, hogy ez a szendvics (habár nem látszik olyan nagy adagnak) borzasztóan laktató. A három főétel elfogyasztása közel 1,5 órát vett igénybe, mert bevallom pihenőket tartottunk közben 🙂

IMG_6599
Füstölt marhaszegy, juharszirupos hagymával kiegészítve.

Az étkezést pedig a BBQ Borda koronázta meg.

Erről először inkább képeket mutogatok, mert azok többet mondanak minden szónál!

IMG_6591

IMG_6598
Házi csípős szósszal 🙂

IMG_6588

IMG_6597

Ez a legallsó kép alighanem a kedvencem. Mindent elmond az ételről, amit kiemelnék:

A csont mintha csak tudta volna, hogy így helyes, elvált a hústól, ahogy annak egy tökéletes sült bordánál lennie kell. A hús a sajátos “MAGIC DUST”-ban, azaz varázsporban pácolódott, és hogy stílusosan fogalmazzak igazán varázslatos lett tőle!

A BBQ szósz is, több mint nagyszerűre sikeredett, most hogy a képeket nézegetem még mindig kristálytisztán fel tudom idézni az ízét, annyira karakteres és emlékezetes volt!

Ezután jött a kegyelem döfésnek is tökéletesen beillő desszert, ami jelen esetben egy Créme Brulée volt, hozzá capuccinóval.

Az Amélie csodálatos életében látott technikával teszteltem, hogy kopog-e a teteje, de természetesen könnyű szerrel vette az akadályt, így örömmel láttam neki az elfogyasztásának.

IMG_6601

 

IMG_6600

 


Ismét messzemenően jól laktunk, és kedves kiszolgálásban részesültünk! Aki teheti próbálja ki a BBQ bordát vagy a Pastrami Bleu-t, mert biztosan nem bánja majd meg!

Ilyen különlegességeket, máshol Szegeden biztosan nem talál!


Hasonló bejegyzések