Mandulás – Unicum Szilvás Fánk


Itt a farsang áll a bál!


Akár ez is lehetne a jelmondat a konyhámban mostanában, mert rengeteget sütök-főzök a blogra, és nem mondom imádkozom egy mosogatógépért néhanapján 🙂

Viszont farsangi szezon van, ami egyenlő a fánkszezonnal 🙂

Nemrégiben került fel facebookra egy videó ahol láthattátok hogyan készül az alap szalagos fánk, viszont most kicsit tovább gondoltam, és Unicum szilvával fűszereztem meg a receptet, hogy még különlegesebb végeredményt kapjunk!

IMG_6390


Hozzávalók:

500g liszt
100g vaj
200ml tej
50g élesztő
1tojás
1ek cukor
1tk só
60ml Unicum Szilva

Borítás:
200g csokoládés
50g mandula


 

Elkészítés:

A tejet langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne, hogy felolvadjon. Ha ez megvan akkor mehet bele az élesztő, és hagyjuk felfutni benne.

Amíg ez a folyamat lejátszódik, addig a lisztet szitáljuk a dagasztógép üstjébe, majd üssük hozzá az egész tojást és adjuk hozzá a sót. Ha az élesztő felfutott, akkor adjuk a liszthez, és a géppel 8-10 perc alatt dagasszuk meg a tésztát.

Egy órára hagyjuk magára egy meleg helyen, hogy szépen meg tudjuk kelni.

Ha ezzel is megvagyunk, akkor lisztezett deszkán nyújtsuk 2cm vastagra, és egy nagyobb pohárral szaggassuk ki, egy pálinkás pohárral pedig ezek közepét távolítsuk el.

Bő forró olajban süssük ki őket, és már mehet is rá csokoládé, majd a durvára tört mandula szemek.


 

IMG_6399


 

IMG_6391

 

Vélemény, hozzászólás?