KakaósCsigák, ahogy én szeretem :)

A kakaóscsigák mindig is a kedvenc édességeim közé tartoztak, legyen az akármilyen változat! Persze a legjobb az ami otthon készül, és még melegen esszük, egy bögre tej kíséretében 🙂


Hozzávalók

Tészta:
500g finomliszt
1 db tojás
1/2 ek só
1/2 ek cukor
5 dkg élesztő
3 dl víz(langyos)
2 ek napraforgó olaj
Töltelék:
50g holland kakaópor
125g vaj
125g cukor



Elkészítés:

Tészta:
A liszt kivételével minden hozzávalót összekeversz egy tálban és végül fakanállal hozzákevered, és lehetőleg csomómentesre kevered a a liszttel. Majd hagyod állni a tálban. Ez ott megkel magától. Az a fontos, hogy az élesztő friss legyen és a víz ne legyen forró, mert akkor nem fog feljönni a tészta!
Tudom hihetetlen, de tényleg nem kell dagasztani a tésztát, mégis nekem ma reggel négyszeresére dagadt!
A töltelékhez a cukorral elkevered a kakaót, és félre teszed, amikor a tészta megkelt akkor két részletben kinyújtod egy centi vastagra, és vékonyan megkened az olvasztott vajjal, majd megszórod bőségesen a kakaós cukorral.
A hosszabbik oldalánál feltekered, és 3 centi vastag szeleteket vágsz belőle. A 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöd őket.




Vélemény, hozzászólás?