Sajttal Töltött, Göngyölt Sertésszelet

Amilyen ronda olyan finom is egyben ez a fogás. Bevallom lelki szemeim előtt sokkal jobban nézett ki amikor megálmodtam, de végül másképp alakultak a dolgok!

A Kisasszondi füstöltsajtot pedig mindenkinek meg kell kóstolnia egyszer, én erre a belátásra jutottam! Olyan különleges az íze, mivel legalább 2 hónapig készítik, eredeti receptúra alapján, kizárólag bükkfán, ahogy nagyanyáink és készíthették. Nem véletlenül nyerte el ez a sajt az ezüstérmet, több rangos nemzetközi versenyen! A Kolbászáruház oldaláról pedig online meg is tudjátok rendelni, így ki sem kell mozdulni érte a lakásból! 

Nagyon finom lett a végeredmény, így mindenkinek szívből tudom ajánlani! Akik kóstolták mindannyian el voltak ragadtatva tőle, sőt gyakorlatilag nem is maradt, pedig tetemes adaggal készítettem 🙂


Hozzávalók:

6 tenyérnyi szelet sertésratja
200g reszelt Kisasszondi füstölt sajt
1 kisebb kaliforniai paprika
Rizs
Mexikói zöldségkeverék
Panírozáshoz tojás- liszt-zsemlemorzsa


 


 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, hogy emberes nagy húsokat kapjunk, majd besózzuk őket, mintha simán panírozni készülnénk . Ezután a reszelt sajttal beborítjuk, és megszórjuk az édes paprikával. Amikor megvagyunk szorosan feltekerjük, és egy hústűvel fixáljuk, nehogy kinyíljon panírozás/sütés közben.

Ahogy bepaníroztuk, már mehet is a forró olajba, ahol lassú tűzön süssük aranybarnára. Fontos, hogy lassan süssük, mert különben nem fog átsülni, csak a széle, és az nem lenne szerencsés valljuk be 🙂

Zöldséges rizzsel, és savanyúsággal már tálalhatjuk is, miután srégen felszeleteltük a képen látható módon.


 


A gyönyörű tányéralátétet a Bútoraim.hu webáruházban találjátok! 

Hasonló bejegyzések