Unicum Szilvás – Lecsós Szelet

Ki nem találnátok de ezt a fogást, most egy kis Unicum Szilvával dobtam fel, amitől a zöldségek, és a hús is, kellemesen édes, karakteres ízt kaptak!

Teljesen más lett az íze, mint előtte, de ezentúl több ételbe is bele fogom csempészni, ezt a különleges hozzávalót, mert ha felforr akkor tulajdonképp nincsen alkohol tartalma viszont a különleges szilvás, tölgyfahordóban érlelt markáns, karakteres ízét átadja a hozzávalóknak!


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 kisebb lilahagyma
400g sertés tarja
280g bazsalikomos aprított paradicsom
2 nagyobb paprika
só-bors
200 ml Unicum Szilva


 

 

Elkészítés:

A húsokat ízlés szerint sózzuk be, és öntsük rájuk az Unicum Szilvát, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe 🙂 Reggelre remekül átadja majd az ízét nekik. A tepsibe öntsük bele a bazsalikomos-paradicsom konzervet, majd daraboljunk bele minden zöldséget, és egy teáskanál sót-borsot adjunk hozzá. Ezeket a kezünkkel, vagy fakanállal jól keverjünk, össze, hogy mindenhová jusson a fűszerekből, majd tegyük a tetejére a hússzeleteket. Persze a páclevet is adjuk hozzájuk, baj nem lehet belőle. 🙂

A sütőben tegyük középre őket, és 200 fokon 60 percig süssük őket. Néha persze a húsokat forgassuk meg, hogy minden oldaluk egyenletesen süljök, és piruljon meg szépen.

Én sima párolt rizzsel kínáltam, hiszen az Unicumtól elég karakteres lett az íze, kár lett volna bármivel is ellensúlyozni!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?