Vörösáfonyás Rizskoch

Az eredeti recept a mamától van de most kisebb adagot készítettem, és mazsola helyett vörösáfonya került bele, hogy feldobjuk valamivel 🙂 Na nem mintha magában nem lenne elég finom!

 


Hozzávalók:

100g kerek szemű rizs
400ml tej
200ml víz
100g cukor
2 tojás
150g vörösáfonya


 

Elkészítés:

A vizet feltesszük a gázra, és a cukorral elkezdjük melegíteni, adjuk hozzá a rizst és a tej felét.
Amikor ez elkezd forrni, akkor folyamtosan kevergessük és kis adagokban adjuk hozzá a tej másik felét.
Amikor elfogyott a tej, és a rizs is szépen elkezd kipattogni, akkor zárjuk el a gázt, fedjük le egy fedővel, és hagyjuk megpuhulni.

Ha megpuhul akkor a tojások sárgáját keverjük a rizshez, a fehérjét pedig verjük kemény habbá. A két masszát keverjük össze és keverjük hozzá a vörösáfonyát.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben addig süssük míg a teteje aranybanrna nem lesz. Ez nagyjából 20-25 percet vesz igénybe.

A kerámiákat a Butlers.hu oldalán találjátok.

 

Vélemény, hozzászólás?