Számadás a 2016-os évre

Be kell látni, megint eltelt egy újabb év, ismét öregebb lettem én is egy évvel és rengeteg új tapasztalattal gazdagodtam az év során.

Első,  amit fontos lenne megemlíteni, az mindenképp a blog saját cím alá költöztetése, bizony 2016.01.05. a blog második megszületésének a napja, amikor is a www.serpenyovirtuoz.hu elindult.

Le sem merem írni, de ezalatt  700.000-nél is több olvasó volt a blogon! Ez egy óriási szám, főleg ahhoz képest, hogy a megelőző évben a 350.000 olvasót sem értem el a blogspoton! Remélem a 2017-es év összefoglalójában már milliós számmal kalkulálhatok nektek. Hiszen ez gyakorlatilag közös munka eredménye, mert ha nem olvasnátok az írásaim, az olvasói számok nem növekednének exponenciálisan. 🙂

Naná, hogy idén is az első fotóm Instagramon egy gasztro bejegyzés volt, nem más, mint a szilveszter estéről készített sajttál, amihez finom borokat ittunk a barátaimmal:

Tavasszal elkezdődött a záróvizsgaidőszak, amiről szeretnék egy életre megfeledkezni. Eddigi életem talán legszörnyűbb időszaka volt, amikor 5 vizsgából 4 nem  sikerült. Nem mondom, összetörtem. Az egyetem megtört lelkileg, idegileg és minden egyéb módon, ahogyan csak tudott. Olyan hullámvölgy volt ez, ami nem sokak életében van, de a legrosszabb ellenségemnek sem kívánok hasonlót! A legrosszabb mégis az benne, hogy nem rajtam múlott! Most már, ennyi idő elteltével le merem írni, hogy az a jegy, amit a vizsgán kapunk,  nem tükrözi az aktuális tudásunkat. Azt, hogy nem vagyok éppen szimpatikus a tanárnak, vagy éppen nem kedvel egy korábbi affér miatt, ami az 5 éves időintervallum alatt volt közöttünk, viszont annál inkább.

De én nem kívánok rosszat senkinek, mindenki megkapja azt, ami neki jár! Ebben én biztos vagyok.

Két záróvizsga között húsvétkor túléltem egy arccsont cisztát, ami után igaz még 3-4 hónapig folyamatosan kezeltek, de mára lekopogom, rendbehoztak.

Nem véletlenül történtek meg ezek a dolgok velem. Visszatekintve gyakorlatilag jobban is jártam, mert tavasszal hiába kaptam volna kegyelem kettest a vizsgán, az sokkal rosszbb lenne most, mint az a jeles érdemjegy, amit idén kaptam, ugyanarra a tantárgyra. Ha akkor a mélyen tisztelt oktatóm, már elnézést a kifejezésért “kiba*****ból” elégségest adott volna, most nem lenne 4,17 az 5 záróvizsgám átlaga. Mivel a sikeres, vizsga javítására természetesen nincs lehetőség a jogi karon. Viszont abban is biztos vagyok, hogy ha tudta volna, hogy a következő félévben nem kerülök újra a karmai közé, akkor így tesz. – Persze ez az én magánvéleményem. –

A sok megpróbáltatás, és álmatlan éjszaka ellenére viszont elmondhatom, hogy 2017.01.14.-től


Dr. Görbe Pál Renátó

unnamed


a becsületes nevem. Igaz, nem tervezek még a jogi pályára lépni, de a kaput nyitva hagyom magam mögött, így bármikor beléphetek rajta, ha egyszer meggondolnám magam.
Viszont, ha valaki megkérdezné tőlem, hogy valaha újrakezdeném-e, akkor azt válaszolnám, hogy igen. Itt tanítottak meg a való életre. Az egyetem alatt kiszakadni a szülők gondoskodó szárnyai alól, megtanulni egyedül intézkedni, felhasználni a tudást, amit megszereztünk, itt sajátítottam el. Megtanultam, hogy a lexikális tudás nem jelent biztos sikert, és hogy a kapcsolatok, amiket ennek az 5 évnek köszönhetek, felbecsülhetetlenek lesznek életem során. 

Erről viszont egy bővebb bejegyzést olvashattok majd az oldalon, január 14 után, amikor hivatalosan is doktorrá fogadtak.

Viszont ne szaladjunk ennyire előre, bár a tavaszi záróvizsgaidőszak mély nyomot hagyott bennem, ott volt a blogon a Vasárnapi VendégBlogger rovat, ami viszont nagyon sikeres lett, sok kedves és tehetséges bloggert ismerhettetek meg általa. Egyben segítettek áthidalni az időveszteséget, amit a tanulás hozott.

 

Áprilisban külön rovatot kaptam a Délmagyarország és a Bors magazin gasztro rovatában, aminek nagyon örültem, hiszen az első nyomtatott megjelenéseim között máris ilyen nagy olvasói számmal bíró lapokat tudhatok.

A nyári programok a barátaimmal idén sem maradtak el, bejártuk Toszkána minden zegét- zugát, Pisa városától Firenzéig jutottunk, és csodás helyeket láttunk, finomakat ettünk, jókat beszélgettünk! Eltévedtünk – veszekedtünk – kibékültünk – pizzát rendeltünk – vásároltunk olasz boltban, ahol kézzel lábbal mutogattuk el, hogy este bolognai-t szeretnénk főzni, szóval darálthús kéne 🙂


 

Komplett bejegyzések születtek erről a 10 csodás napról, itt megnézhetitek őket!

 

Ahogy visszajöttünk, beindult az élet, jöttek a blogos felkérések, először tudósítottam a Szegedi Ifjúsági Napokról nektek, majd jó pár szegedi étterem kért fel, hogy teszteljem náluk az újdonságaikat, és írjak róluk a szegedi olvasótáboromnak! Én magam is meglepődtem, milyen sokan voltatok kíváncsiak ezen témájú bejegyzésekre, így a közeljövőben tervezek egy ilyen sorozatot indítani, amiben havonta 1-1 éttermet mutatnék be nektek Szegedről. Hiszen olyan sok minőségi hely van itt, és keveset ismernek a szegediek, illetve az ide látogatók!

 

Október elején elindult a YouTube csatornám, amihez az ETA Hungary Kft volt olyan nagylelkű és a komplett gépparkot biztosította számomra, a vízforralótól az indukciós főzőlapokon át, egészen a legnagyobb konyhai robotgépükkel megkoronázva. Ezeket a termékeket azóta is szinte napi szinten használom, és gyakorlatilag egy rossz szót nem tudnék rájuk mondani, mert elégedett vagyok velük, és tökéletesen megfelelnek annak a színvonalnak, amit én elvárok tőlük! Pedig magasak az elvárásaim általában 🙂

Novemberben pedig újabb elismerést kapott a blog, az Allianz által megrendezett Sikertörténet konferencián megkaphattam a Legfinomabb Blognak járó szakmai zsűri által odaítélt díjat, ami számomra eddig talán a legnagyobb elismerés, amit kaptam a blog 2,5 éves fennállása óta.

 

Közben pedig, ahogy ezek a dolgok folytak, én szorgosan készülgettem a záróvizsgáimra, újult erővel nekiugorva az előttem álló akadályoknak, és idén végre elértem azokat az eredményeket, amiket az eddigi teljesítményem alapján várhatott tőlem a család és azok, akik személyesen ismertek az 5 év alatt.

Minden jó,  ha a vége jó alapon, pár ősz hajszállal, és néhány plusz kilóval ugyan, de befejeztem végre az egyetemet, és végre 100%-ban a blogra koncentrálhatok!

A jövő évi céljaim között szerepel a Youtube csatorna nézettségének növelése, illetve szeretném a Facebok és Instagram követők táborát is növelni, hiszen minél többen vagytok, az nekem annál nagyobb elismerés, pozitív visszacsatolás, hogy megéri időt és energiát fektetnem a blogba, mert igenis van értelme!

Köszönöm, hogy velem tartottatok az évben, és bízom benne, hogy a 2017-es év is olyan sikereket tartogat számomra, mint amiket a 2016 leginkább második fele hozott meg nekem!

 


Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!


evzaro-bejegyzes

Hasonló bejegyzések