Karácsonyi Isler

Idén karácsonykor végre elkészült az isler, amit mindenki szeret a családban, szóval karácsonyi csillag formákat kaptak, egyben arany-ezüst dekorcukorkákkal díszítettem.
 
Hozzávalók:
 
7 dkg porcukor, 20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 6 dkg darált dió, késhegynyi őrölt fahéj, 14 dkg hideg vaj, 1 tojás, pici sütőpor. Tölteléknek 16 dkg lekvár, a bevonathoz pedig 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj, díszítésnek kókuszreszelék
 
A tésztához a cukrot, a lisztet, a darált diót és a fahéjat kimérjük egy tálba, majd a kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát, amiből aztán cipót formálunk, és folpackba csomagolva legalább egy fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
Ha letelt a pihenési idő, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg mindegyik korongnak legyen párja. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól kellő távolságra, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
A korongokat összepárosítjuk, megkenjük az egyik felét lekvárral és összetapasztjuk a párjával. Ha megtöltöttük mindet lekvárral, felolvasztjuk a csokoládét az olajjal vízgőz fölött vagy mikróban. Az islereket belemártjuk a csokoládéba, és sütőpapírra tesszük. Amíg még nem kötött meg teljesen a bevonat, az islerek tetejét megszórjuk egy csipetnyi kókuszreszelékkel. Egy éjszakára hideg helyre tesszük, másnapra szépen megpuhul a lekvártól.

Vélemény, hozzászólás?