Amerikai Palacsinta

Mindig is szerettük a palacsintát, dehát ki nem szereti ezt az édességet? Aztán mikor nagyobb lettem és önállóan is főztem már a konyhában igyekeztem elkészíteni az amerikai változatot, hogy a változatosság kedvéért, más formában is fogyaszthassuk ezt a finomságot!

Újabb verzió készült azonban most a formán változtattam, ugyanis karácsonyra kaptam egy Mickie Egér fej formájú serpenyőt, így nem hagyhattam ki, hogy ne süssek egy adaggal ismét.

 

Hozzávalók:

20dkg liszt
3 tojás
10dkg cukor
1cs. sütőpor
3dl tej
1 csipet só


Elkészítés: 

A lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval és a tojás sárgájával valamint a cukorral egy tálban összekevered a tej folyamatos adagolásával. A fehérjét kemény habbá verjük és a másik masszához keverjük a fakanál segítségével. Azt tanácsolom, hogy kézi habverőt használj, mert ezzel tökéletesen egyenletes masszát tudsz készíteni, a lisztcsomók elkerülése végett 🙂 A habveréshez viszont ezt nem ajánlom, oda a robotgépet kell elővenni újra.
Az előmelegített serpenyőbe tegyél egy kis olajat, esetleg vajat, és 10cm átkérőjű korongokat tegyél bele a kanállal. Ha nagyobb palacsintasütőt választas, és elfér több nyugodtan süss egyzserre többet, csak figyelj ne érjenek össze a kis korongok, különben nehezebb lesz forgatni.

Addig süsd alacsony lángon amíg aranybarna nem lesz, majd fordítsd meg, és tégy ugyanígy a másik oldallal is.

Ezután a választott lekvárral, vagy nutellával, pudinggal, gyümölcsökkel tálalhatod is!

 
 
 
 

Hasonló bejegyzések

2 hozzászólás